Ο Κλάους Αθανασιάδης χάλασε τη γιορτή των εγκαινίων του νέου γηπέδου-στολίδι της Λάρισας, σε ένα παιχνίδι που αν κάποια οµάδα δικαιούνταν τη νίκη αυτή ήταν η ΑΕΛ.


Μετά τη χθεσινή ήττα, η Λάρισα παρέµεινε κολληµένη στην τελευταία θέση του πίνακα της βαθµολογίας, αν και ειδικά στο α’ ηµίχρονο είχε τις ευκαιρίες, όχι απλά και µόνο για να νικήσει αλλα για να νικήσει θριαµβευτικά.

Στο 11’ ο Κοντρέρας έκανε το ένα δύοµε τονΒιεϊρίνιακαι πλάσαρε υποδειγµατικά τον Αµπάρη κάνοντας το 0-1. Το γκολ αυτόξύπνησε τους γηπεδούχους.

Στο 16’ χάθηκε η πρώτη µεγάλη ευκαιρία µε τον Χαλκιάνα διώχνει την µπάλα σε τετ α τετ του Βενετίδη. Στο 18’ο Χαλκιάς χάρισε τηνµπάλα στον Κουζέν, ο οποίος µε σουτ έκανε το 1-1.

Εκεί ο ΠΑΟΚ γονάτισε και µέχρι το τέλος του α’ ηµιχρόνου η Λάρισα είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ – στο37’ µε διπλή προσπάθεια των Μπλάζεκ και Ροµέου, και στο 45’ µε τον Μπλάζεκ.

Στο β’ ηµίχρονο, η οµάδα της Θεσσαλονίκης µπήκε µε µεγαλύτερη ισορροπία όσον αφορά τα ανασταλτικά της καθήκοντα, ενώ επιθετικά ήταν ανύπαρκτη. Στο 62’ ο Κουζέν είχε µια κεφαλιά λίγο άουτ, ενώ στο 72’ έγινεη «χρυσή αλλαγή».Ο Αθανασιάδης µπήκε στο παιχνίδι και στην πρώτη του επαφή µε τηνµπάλα, έπειτααπό σέντρα τουΚριστιάνο, έκανε το 1-2.

Στο 74’ ο Μετίν υποχρέωσε τον Χαλκιά σεεντυπωσιακή απόκρουση έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 90’ ο Μακίνουε µε κεφαλιά δεν µπόρεσε να νικήσει τον Χαλκιά ύστερα από σέντρα του Βούζα. Οι γηπεδούχοι διαµαρτυρήθηκαν γιαπέναλτι σετρεις φάσεις στο χθεσινό παιχνίδι. Στο 31’ για να ανατροπήτου Κανόµπιο, στο 41’ για ανατροπή του Μπλάζεκκαι στο 89’ για χέρι του Βιτόλο.

Πύρρειος νίκη για τον ΠΑΟΚ, αφού τραυµατίστηκαν οι Βιτόλο, Ζουέλα, Ιβιτς, Χαλκιάς και Κοντρέρας.

«Πετύχαµε µια σηµαντική νίκη που θα µας βοηθήσει στον ψυχολογικό τοµέα» δήλωσε ο Μάκης Χάβος, ενώ ο υπηρεσιακός προπονητής της Λάρισας Κώστας Κατσάρας είπε: «Κρατάµε την αύρα τουκόσµου και την εµφάνισηπου αφήνει ελπίδες για τον νέο προπονητή. ∆εν έχω παράπονο από τους παίκτες µου. Θα έπρεπε να τελειώσουµε το παιχνίδι νωρίτερα, όταν είχαµε ευκαιρίες».

Ενταση προκλήθηκε µετά το τέλος του αγώνα, όταν οι επίσηµοι του ΠΑΟΚ φεύγοντας από το γήπεδοσυναντήθηκανµε οπαδούς της Λάρισας.

Με την επέµβαση της Αστυνοµίας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η αποστολή του ∆ικεφάλου αναχώρησε µεκαθυστέρηση για τη Θεσσαλονίκη.

ουραγοσ

Κολληµένη στην τελευταία θέση του πίνακα της βαθµολογίας παρέµεινε η Λάρισα αφού δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ