Στην… καρµανιόλα έβαλαν τα κεφάλια τους Ατρόµητος και Εργοτέλης µε το 1-1 που έφεραν χθες στο Περιστέρι. Οι δυο οµάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθµολογίας, αλλά κατάφεραν να παραµείνουν «αγκαζέ» στον αγώνα για την επιβίωση.


H ισοπαλία βλέπετε ήταν ό,τι χειρότεροµπορούσε να τους προκύψει… Το µατς ήταν αµφίρροπο, δυνατό και µε αρκετές φάσεις. Φυσικά δεν είχε ποιότητα, αλλά η κρισιµότητά του ήταν τέτοια ώστε επικράτησε η ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα µέσα».

Ο Ατρόµητος ήταν καλύτερος στο πρώτο ηµίχρονο, προηγήθηκε νωρίς (στο 6’) και έδειξε ότι θα µπορούσε να κερδίσει.

Ο Εργοτέλης ωστόσο παρουσιάστηκε τόσο βελτιωµένος στην επανάληψη που όχι µόνον ισοφάρισε, αλλά θα µπορούσε να είχε νικήσει εάν ένας κεραυνός του Μπούντιµιρ (στο 85’) δεν έστελνε την µπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η οµάδα του Περιστερίου δεν είχε διάρκεια. Αρκετοί παίκτες της υστέρησαν. Ο Τάτος, από τον οποίο περίµεναν πολλά οι γηπεδούχοι, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη µετριότητα.Ο Μελισσάς έκανε δώρο το γκολ στους φιλοξενούµενους, ενώ ο Καµαρά ήταν καλός µόνο στο πρώτο ηµίχρονο.

Στον αντίποδα, οιφιλοξενούµενοι µε πολλές δυνάµειςπήγαν να φέρουν τα πάνωκάτω στο β’ ηµίχρονο, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Ο Λεάλ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Εργοτέλη και του γηπέδου. Μόνονµε…

καραµπίνα θα µπορούσεςνα τον σταµατήσεις. Αρκετά καλή η εµφάνιση και της άµυνας των Κρητικών.

Οι γηπεδούχοι διαµαρτύρονται γιατί στο β’ ηµίχρονο οι παίκτες του Εργοτέληέπεφταν κάτω σαν κοτόπουλακαι παρίσταναν τους τραυµατίες. Πάντως, ο Μπέτο που έφυγε µε φορείο προς το τέλος, έφυγε µε αίµατα και ράµµατα…

Στο 6’ ο Μπρίτο έκανε µπάσιµο, σούταρε στο δοκάρι, οι Κρητικοί έδιωξαν όπως όπως και ο Σαγκανόφσκι µπήκε µε την µπάλα στα δίχτυα (1-0).

Στο 65’ ο Μελισσάς εντελώς ανενόχλητος έκανε πάσα µε το κεφάλι στον Λεάλ. Ο επιθετικός του Εργοτέλη, µαζί µε το… «ευχαριστώ» στον αντίπαλο, µπήκε και εκτέλεσε µε σουτ τον Μιχαηλίδη (1-1).

Στις καθυστερήσεις ο Μπρίτο ολιγώρησε προ του ∆ασκαλάκη και έχασε σηµαντική ευκαιρία για να γίνει ήρωας στο Περιστέρι.

Μετά το τέλος του αγώνα νεαρός φίλαθλος έπεσε από την εξέδρα και έσπασε το χέρι του, στην προσπάθειά του να αποδοκιµάσει προπονητή και παίκτες των γηπεδούχων. ΟΓιώργος ∆ώνης, προπονητής του Ατροµήτου, δήλωσε: «Βγάλαµετα µάτια µας µόνοι µας.Χαρίσαµε ένα γκολ στον αντίπαλο. Οι παίκτες του Εργοτέλη έκαναν καθυστερήσεις. Τα λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο διαιτητής δεν ήταν τέσσερα. Ηταν δεκατέσσερα! Οι παίκτες µου; Οποιος φοβάται ναπάει να κρυφτεί».

Ο Νίκος Καραγεωργίου, τεχνικός του Εργοτέλη, επεσήµανε: «Μπορούσαµε ακόµη και να νικήσουµε. Οι δυο οµάδες είναι πολύ καλές και κακώς βρίσκονται σ’ αυτήν τη θέση. Η πίεση και το άγχος δεν µας αφήνουν να ορθοποδήσουµε».