Tα οικονοµικά προβλήµατα στην οµάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να βρίσκουν για την ώρα τη λύση τους, όµως η αγωνιστική περίοδος δεν µπορεί να περιµένει. ευρωπαϊκές µάχες από σήµερα και οι Πράσινοι βγαίνουν στο παρκέ λαβωµένοι
Χωρίς τον Λουντοβίκ Καστάρ που αποφάσισε να αποχωρήσει από την οµάδα µη αντέχοντας άλλο – όπως είπε – τον εµπαιγµό παικτών και προπονητών από τη διοίκηση στο οικονοµικό υποδέχεται απόψε (18.00) στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός τη ρωσική Ντιναµό Μόσχας του παλιού του άσου βραζιλιάνου Ντάντε στο εναρκτήριο µατς του 6ου οµίλου στο Τσάµπιονς Λιγκ του βόλεϊ. Ο γάλλος διεθνής ακραίος πρόλαβε τον προπονητή Στέλιο Καζάζη που ήδη έχει δηλώσει ότι δεν συνεχίζει στην οµάδα του Τριφυλλιού µετά τον αγώνα µε την Ντιναµό αφού δεν υπήρξαν ουσιαστικές εγγυήσεις για λύση του προβλήµατος ούτε και στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του προπονητή µε τον πρόεδρο του ΠΑΟ Μιχάλη Κίτσιο.

Εντούτοις, ο Στέλιος Καζάζης προσπάθησε χθες να πείσει τον Καστάρ να αναβάλει την αποχώρησή του από την οµάδα για µετά τον αγώνα µε τους Ρώσους, αλλά ο Γάλλος δεν άλλαξε γνώµη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καστάρ έχει ήδη έλθει σε συµφωνία για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη οµάδα που µετέχει στο Τσάµπιονς Λιγκ και για τον λόγο αυτόν απέφυγε τη συµµετοχή στο µατς µε την Ντιναµό. Στο σύνολό τους πάντως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δείχνουν αποφασισµένοι να εξαντλήσουν την υποµονή τους και τουλάχιστον όσον αφορά στο αποψινό µατς επαναλαµβάνουν το σύνθηµα «Panathinaikos is the name Volleyball is the game»!

Πιθανή αρχική εξάδα για τον Παναθηναϊκό, αυτή µε πασέρ Ψάρρα, διαγώνιο Γιορντάνοφ, ακραίους Λάππα και Μηνούδη, ενώ κεντρικοί είναι Πανταλέων, Πετρέας. Μεγάλα αστέρια της ρωσικής οµάδας, πλην του βραζιλιάνου πρόσφατου παγκόσµιου πρωταθλητή µε τη Σελεσάο, ακραίου Ντάντε Αµαράλ (δεν έρχεται λόγω τραυµατισµού), οι ρώσοι διεθνείς Σεργκέι Γκράνκιν (πασέρ), Αλεξάντρ Κορνέεφ (ακραίος), Ροµάν Γιάκοβλεφ (διαγώνιος), Αλεξέι Καζάκοφ (κεντρικός).

Ο άλλος αγώνας της πρεµιέρας στον 6ο όµιλο του Τσάµπιονς Λιγκ, ανάµεσα στη βελγική Κνακ Ρούζελαρ και την αυστριακή Τιρόλ Ινσµπρουκ, διεξάγεται αύριο.

Επίσης αύριο ξεκινά στο Τσάµπιονς Λιγκ και ο Ολυµπιακός που αντιµετωπίζει στο Μαυροβούνιο την Μπουτβάνσκα Ριβιέρα. Αύριο αρχίζει και η Ε.Α. Πατρών ΛΟΥΞ στο Τσάλεντζ Καπ µε αντίπαλο την κυπριακή Pokka Α.Ε. Καραβά, της οποίας προπονητής είναι ο παλιός άσος του ΠΑΟ Γιούρι Φιλίποφ.

Οι άλλες δύο ελληνικές ανδρικές οµάδες βόλεϊ που µετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Λαµία και ο Αρης Θεσσαλονίκης, αγωνίζονται µεθαύριο Πέµπτη στην Ισπανία µε αντίπαλο την Ουνικάχα Αλµερία και στην Εσθονία µε αντίπαλο την Ταλίν, αντίστοιχα.

Ο ΜΙΛΚΟΒΙΤΣ

Αναδείχθηκε πρώτος παίκτης της χρονιάς στην Ελλάδα την περασµένη αγωνιστική περίοδο ο Ιβάν Μίλκοβιτς και πρώτος παρέλαβε τοέπαθλο FORTHNet από απεσταλµένο της εταιρείας, πριν από την έναρξη του αγώνα της οµάδας του Φενερµπαχτσέ στο τουρκικό πρωτάθληµα. Ο λόγος; ∆εν µπορεί να είναι παρών στη γιορτή βράβευσης (25 Νοεµβρίου στην Αθήνα).