Δύσκολος κι αυτός ο ρόλος των λογής λογής ριαλιτιτζήδων, πρωινοµεσηµεριαναδιτζήδων και τηλεπαιχνιδάδων. Δύσκολο να βρίσκεις, δύσκολο και να υπηρετείς την αλήθεια – πόσω µάλλον την εγκυκλοπαιδική.

Ετσι όµως κάνουν τόσα πολλά για την κρίση, όσα ούτε τα µέτρα δεν µπορούν να κάνουν. Ποιο µέτρο, ας πούµε, θα αντάµειβε δύο παίκτριες του «Μoney Drop» του Γρηγοράκη του Αρναούτογλου για τη λάθος απάντηση; Και όµως ο Γρηγοράκης τις έστειλε σπίτι πλουσιότερες κατά 52.000 ευρώ για την απάντηση «το Μουντιάλ (1930, στην Ουρουγουάη) είναι παλαιότερο από τα καλλιστεία»!

Πού να ξεστραβωθεί κανένας να µάθει, να διαβάσει, να ενηµερωθεί. Να µάθει, φερ’ ειπείν, ότι τα ελληνικά καλλιστεία δεν πρωτοέγιναν το 1951, όπως έλεγε ο περί άλλα τυρβάζων παρουσιαστής (και προφανώς του υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της παραγωγής), αλλά στις 20 Ιανουαρίου του 1929 και νικήτρια ήταν η 23χρονη εγγονή αγωνιστή του ’21, Αναστασία Κασρατζά, που παραιτήθηκε από υπάλληλος στην Τράπεζα Εθνικής Οικονοµίας στην Πάτρα για να συµµετάσχει στα πανευρωπαϊκά καλλιστεία, στο Παρίσι. Οπου πήρε και τη δεύτερη θέση…