Η νέα παραγωγή του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το αντιπολεµικό έργο «Ηµερολόγια µιας θλιµµένης βασίλισσας», µε τη Μαρία Ναυπλιώτου, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μονόλογος µε τη συνοδεία µουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας, η παράσταση «Ηµερολόγια µιας θλιµµένης βασίλισσας» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του συνθέτη, ο οποίος έχει επιλέξει και τα κείµενα. Στον κεντρικό ρόλο της αφηγήτριας είναι η Μαρία Ναυπλιώτου. Τα κείµενα, που έχουν τη µορφή ηµερολογίου, περιέχουν αποσπάσµατα από έργα των: Ιβο Αντριτς, Σιντράν, Ουίλιαµ Σαίξπηρ, Πιέρ ντε Ρονσάρ. Την ορχήστρα, που αποτελείται από κρουστά, µπάσο, δύο τροµπέτες, σαξόφωνο και κουαρτέτο εγχόρδων, διευθύνει ο συνθέτης. Το έργο έκανε πρεµιέρα στις αρχές Ιουνίου στο Παρίσι, ύστερα από σχετική παραγγελία στον συνθέτη. Πρόκειται για ένα αντιπολεµικό έργο που καταγράφει πώς βιώνει µια γυναίκα τα δεινά του πολέµου, ανεξάρτητα από την εποχή στην οποία ζει και την κοινωνική της θέση. Τι συναισθήµατα νιώθει στη δίνη του πολέµου;

Πώς αντιδρά; Τι σκέφτεται; Πώς συµµετέχει; Η δράση έχει οριστεί σε ένα δωµάτιο στο σερβικό τµήµα του Σαράγεβου, κατά τη διάρκεια του εµφύλιου πολέµου 1991-95. Εισιτήρια: από 30 έως 70 ευρώ. Πληροφορίες: τηλ. 210-3362.888 και 210-3231.750.

* Ενα ταξίδι στη µουσική «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη µε τη συναυλία των Δηµήτρη Μπάση, Παναγιώτη Πετράκη και Αρετής Κετιµέ που πραγµατοποιείται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 20.30. Συµµετέχει και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Είσοδος ελεύθερη.

ΙΝFΟ

Το αντιπολεµικό έργο «Ηµερολόγια Μιας Θλιµµένης Βασίλισσας» του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Εισιτήρια: από 30 έως 70 ευρώ. Πληροφορίες: τηλ. 210-3362.888 και 210-3231.750.