Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το μεσημέρι, συνεδρίαση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου. Στη γενική συνέλευση εξετάζεται η πρόταση των εμπόρων για εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Στη συνεδρίαση μετέχει και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος έχει αναλάβει να κατευνάσει τα πνεύματα, καθώς οι δυσλειτουργίες στην τροφοδοσία της αγοράς από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις είναι πλέον ορατές.

Και σήμερα, πάντως, οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν παρατεταγμένα τα φορτηγά τους σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, χωρίς, όμως,να παρεμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων. Η κίνηση στις εθνικές οδούςδιεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στον αντίποδα, μικρή έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με πρωταγωνιστές απεργούς. Ενταση επικράτησε κα το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου αυτοκινητιστές έστησαν μπλόκο σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα.

Αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότιο νόμος θα εφαρμοστεί και οι ιδιοκτήτες τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

«Εάν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, σχολιάζοντας την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Από εκεί και πέρα υπάρχει νόμος του κράτους. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες» διαμήνυσε.

Με απόφαση της κυβέρνησης, η κυκλοφορία των βυτιοφόρων φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης πραγματοποιείται ελεύθερα μέχρι και σήμερα, προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Το πρωί του Σαββάτου, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου βρίσκονταν ακινητοποιημένα περίπου 740 φορτηγά. Ήρεμη είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν εγκλωβισμένα 12 φορτηγά.