Εντολή στον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρο Παυλίδη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελία ότι άγνωστος τραυμάτισε με τη λαβή περιστρόφου φοιτητή του τμήματος έδωσε χθες το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη όταν- σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών της ΔΑΠ- άγνωστοι εισέβαλαν στη σχολή και τους επιτέθηκαν απρόκλητα, ενώ κάποιος από αυτούς έβγαλε περίστροφο και άρχισε να χτυπά στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου έναν φοιτητή. Το πρυτανικό συμβούλιο ζήτησε αλλά δεν έλαβε τελικά έγγραφη καταγγελία για το περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε το θύμα στην Αστυνομία, κατονομάζοντας μάλιστα και συγκεκριμένο φοιτητή που συμμετείχε στη συμπλοκή. Ωστόσο, θεώρησε απαραίτητο να προχωρήσει αμέσως σε προκαταρκτική εξέταση, κρίνοντας ότι τέτοια επεισόδια προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε, τονίζει ότι η χρήση βίας είναι απαράδεκτη και αδιανόητη για το πανεπιστήμιο και αυτοί που την ασκούν είναι ανεπιθύμητοι στον πανεπιστημιακό χώρο.