Αρωµα καλοκαιριού τέλος. Ανασχηµατισµός, πλαφόν και πίσω αναφανδόν, έπεσαν σαν κίτρινα φύλλα του φθινοπώρου. Μπλόκα, εξαγγελίες και εξεταστικές επιτροπές ήταν τα φετινά σταφύλια.

Με άλλα λόγια, τα κεφάλια µέσα, ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και οι τσέπες άδειες. Οι κατεργάρηδες καλούνται να πάνε στους πάγκους τους και τα παιδιά στα θρανία.

Η τρόικα µόνο πηγαινοέρχεται. Τη διαδροµή Βρυξέλλες – Αθήνα σκέπτονται πλέον να την εντάξουν στις γραµµές των αστικών λεωφορείων και να φτιάξουν µάλιστα και ειδικές λωρίδες. Από υποδείξεις άλλο τίποτα. Ενα διαµέρισµα το πληρώνεις τρεις φορές κάθε χρόνο σε φόρους και έκτακτες εισφορές, ενώ δεν λείπουν και τα πρόστιµα για να κρατιόµαστε σε φόρµα.

Μέτρα πείνας που τα βαφτίζουν απαραίτητα. Απολύσεις µε τη σέσουλα που τις χαρακτηρίζουν αναγκαίες και συλλογικές συµβάσεις που καταστρατηγούνται µε τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου.

Βλέπω γύρω µου απελπισία. Νέους να χάνουν τις ελπίδες τους για δουλειά και γυναίκες, κατά κύριο λόγο, να υποκύπτουν στον απατηλό κόσµο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Πρόσφατα φίλοι µου αναγκάστηκαν να υπογράψουν τριήµερη σύµβαση εργασίας. Η ξεφτίλα σε όλο της το µεγαλείο και το µαύρο χρήµα να ρέει άφθονο στη χώρα. Νισάφι.

Αφού αποφασίσαµε να πουληθούµε, ας κρατήσουµε τουλάχιστον κάποια προσχήµατα ή ας το κάνουµε καλά.

Κάθε καλοκαίρι πληµµυρίζουν οι ακτές µας από ξένους. Οι συνταξιούχοι της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Γερµανίας κι άλλων παγωµένων χωρών µάς προτιµούν για τις διακοπές τους και πολλοί αγοράζουν σπίτια και εγκαθίστανται µόνιµα. Ας µας δώσει µια καλή τιµή η χώρα τους κι ας µας αγοράσει. να πληρωθούν και τα χρέη µας και να γίνουµε και ισχυρότεροι. Ας γίνουµε Νορβηγοελλάδα ή Σουηδοελλάδα. Καλύτερα Σκανδιναβογελάδα σε καταπράσινο λιβάδι, παρά ψωρογελάδα σε δανεικό χωράφι. Φθάνει πια το άρµεγµα.

Στεγνώσαµε!