ΔΩΔΕΚΑ πόθεν έσχες βουλευτών και πρώην βουλευτών είχε κρατήσει για περαιτέρω έλεγχο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που δημοσιοποίησε τα στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών για το 2008. Οπως έγινε γνωστό, τα πόθεν έσχες των δώδεκα πολιτικών είχαν κρατηθεί με εντολή της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα στοιχεία που παραθέτουν, και ειδικότερα οι αλλαγές που παρατηρούνται στους λογαριασμούς τους αλλά και στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι δώδεκα πολιτικοί των οποίων τα πόθεν έσχες διερευνώνται περαιτέρω, έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τόσο στο σκάνδαλο της Siemens όσο και στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τους δώδεκα των οποίων τα πόθεν έσχες διερευνώνται σχολαστικά, ένας μόνο παραδόθηκε «λευκός», με την έννοια ότι ερευνήθηκαν οι λογαριασμοί του, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, και δεν βρέθηκε το παραμικρό εις βάρος του. Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομίας των κυβερνήσεων Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Οι υπόλοιποι 11 των οποίων όπως προαναφέρθηκε διερευνώνται περαιτέρω τα πόθεν έσχες, είναι:

από το ΠΑΣΟΚοι πρώην υπουργοί Ακης Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Χρίστος Βερελής, Τάσος Μαντέλης και ο Θόδωρος Τσουκάτος, και από τη Ν.Δ.οι πρώην υπουργοί Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Βουλγαράκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Βύρων Πολύδωρας.

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα πόθεν έσχες των 11 θα διερευνηθούν όχι μόνο για το 2008, αλλά και την επίμαχη περίοδο που έλαβαν χώρα τα δύο μεγάλα σκάνδαλα, της Siemens και της Μονής Βατοπεδίου.