Σε πλήρη απαξίωση έχει οδηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την κατάσταση που έχει διαµορφωθεί µε κακές διαιτησίες, µάνατζερ µε µαύρο χρήµα, υποψίες της ΟΥΕΦΑ για στηµένα παιχνίδια και τελευταία την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας.

Ολα αυτά θα µπορούσαν να είναι επεισόδια µιας κωµωδίας, καθώς είναι αδύνατον να πάρει κανείς στα σοβαρά όσα συµβαίνουν. Η απουσία και η ανικανότητα των αρµοδίων να θωρακίσουν θεσµικά έναν χώρο όπου εκατοµµύρια ευρώ αλλάζουν χέρια µε κινηµατογραφική ταχύτητα και να επιβάλουν κανόνες είναι ένα άλλο θέµα που προκαλεί ερωτηµατικά. Αεριτζήδες, ανεπάγγελτοι, τρωκτικά και ό,τι άλλο χαρακτηρισµό µπορεί να δώσει κανείς, βρίσκονται σε απόλυτη αρµονία, εκµεταλλευόµενοι την ανοργανωσιά που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κερδίζοντας χρήµατα και δηµοσιότητα. Από πού να ξεκινήσει κανείς…

Μετά τον Δαλούκα της δεύτερης αγωνιστικής, προχθές «προέκυψε» ο Κουκουλάκης από τον σύνδεσµο Ηρακλείου, ο οποίος ύστερα από τη γενική κατακραυγή για τα λάθη του στο προχθεσινό παιχνίδι ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης όπου δεν υπέδειξε τρία πέναλτι υπέρ των Κιτρίνων, χθες έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ ζητώντας συγγνώµη για τα λάθη του. Ο Κουκουλάκης αναµένεται να τιµωρηθεί από την ΚΕΔ µε τρίµηνο αποκλεισµό από τους ορισµούς αγώνων, ενώ το ίδιο θα γίνει και µε τον Χαραλαµπίδη από την Καβάλα, που δεν έδωσε οφθαλµοφανέστατο πέναλτι υπέρ της Λάρισας στον αγώνα µε τον Ηρακλή, αν και ο ίδιος σκέφτεται να αποχωρήσει από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας. Ολα αυτά ανάγκασαν χθες την ΚΕΔ (που δείχνει αντανακλαστικά… Ραν Ταν Πλαν) να εκδώσει ανακοίνωση όπου καλεί όσους διαιτητές δεν µπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους να παραιτηθούν, ενώ παράλληλα τονίζει ότι «…αταλάντευτη θέση της ΚΕΔ είναι να τιµωρούνται αυστηρά και δίκαια διαιτητές και βοηθοί που υποπίπτουν σε εσφαλµένες αποφάσεις».

Κοντά σε όλα αυτά, χθες έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Δαλούκας ανέθεσε στον δικηγόρο κ. Κούγια να καταθέσει µηνύσεις κατά του κ. Μαρινάκη και άλλων επωνύµων που έθιξαν την τιµή και την υπόληψή του.

Οµως τα όσα τραγελαφικά συµβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν σταµατούν στη διαιτησία. Προχθές ο τερµατοφύλακας των Τρικάλων, Χρήστος Πουρής, κατήγγειλε ότι κάποιος γνωστός του ενεργώντας για λογαριασµό του προέδρου του Λεβαδειακού, Γιάννη Κοµπότη, του προσέφερε 20.000 ευρώ και µεταγραφή στην οµάδα της Βοιωτίας για να έχει µειωµένη απόδοση στο προχθεσινό παιχνίδι των δύο οµάδων. Ο κ. Κοµπότης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου µέσα σε 15 λεπτά κατέθεσε τις απόψεις του για το συγκεκριµένο θέµα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία. Παράλληλα υπέβαλε µήνυση κατά των Πουρή, Πλεξίδα για συκοφαντική δυσφήµηση, αφού τόσο ο τερµατοφύλακας των Τρικάλων όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν εµφανίστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Τρίκαλα αναφέρει µεταξύ άλλων ότι «… πάγια θέση της είναι ότι πάντα οι αγώνες πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και ότι δεν έχει µε κανέναν διοικητικό παράγοντα, ποδοσφαιριστή και όποιον άλλο ασχολείται µε τον χώρο του ποδοσφαίρου προσωπικές διαφορές».

Θα τους κλείσω φυλακή


ΜΕΤΑ τις καταγγελίες των Τρικάλων για απόπειρα δωροδοκίας και τη χθεσινή συνέχεια στα δικαστήρια της πόλης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κοµπότης µε δήλωσή του στην επίσηµη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, µεταξύ άλλων, τονίζει: «Είχα την εντύπωση ότι αυτές οι µέθοδοι των δήθεν καταγγελιών πριν από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, µε σκοπό µόνο να δηµιουργηθεί η κατάλληλη ατµόσφαιρα, είχαν εκλείψει προ πολλού. Οταν διαπίστωσα ότι εφαρµόζονται µε επιτυχία και σήµερα, προσέφυγα στη Δικαιοσύνη και δεσµεύοµαι ότι δεν θα σταµατήσω την προσπάθειά µου ώστε µε κάθε νόµιµο µέσο να τους κλείσω στη φυλακή».

Εν τω µεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από το ΣΔΟΕ για τους λογαριασµούς των µάνατζερ, που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ», όπου ενέχονται παράγοντες και ποδοσφαιριστές µε καταθέσεις µεγάλων ποσών που ακόµα δεν έχουν δικαιολογηθεί. Η δηµοσιοποίηση όλων των στοιχείων ίσως οδηγήσει στην αποκάλυψη των σκοτεινών διαδροµών του µαύρου χρήµατος. Μ’ αυτά και µ’ αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…