Επιτέλους, και κάποια καλά νέα. Βασικοί παίκτες της αγοράς ομολόγων εκπέμπουν τώρα θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Και μάλιστα συστήνουν την αγορά 30ετών ομολόγων θεωρώντας ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα μας.


Δεκαπέντε από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο και ανάμεσά τους η ΗSΒC Ηoldings, η Goldman Sachs, η Societe Generale βλέπουν πλέον πτώση των spreads ώς το 2012.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ αισιοδοξίας εξέπεμψε όμως χθες και ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δηλώνοντας ότι η αποτυχία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την ελληνική κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα spreads θα πέσουν και ότι η εμπιστοσύνη θα επανέλθει στους επενδυτές μόλις οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν.

ΤΗΝ ΩΡΑ που τα πράγματα αρχίζουν να ισορροπούν στον τομέα της οικονομίας σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι σχέσεις κυβέρνησηςαπεργών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων. Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους, ενώ οι απεργοί συγκεντρώνονται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας όπου πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν πορεία. Εξ αυτού του λόγου σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί δεκάδες εισαγγελείς ώστε να παρέμβουν εάν και εφόσον χρειαστεί. Κυβέρνηση και φορτηγατζήδες εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο ενώ οι απεργοί δηλώνουν ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσουν. Η Αθήνα βρέθηκε χθες σε κατάσταση πολιορκίας από 739 φορτηγά που είχαν παραταχθεί σε 19 μπλόκα με αποτέλεσμα να επικρατήσει το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος στις εισόδους των εθνικών δικτύων.

ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικών για το 2008 που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δεν μάς φώτισαν περισσότερο. Κι αυτό αφού για μία ακόμη φορά παρέκαμψαν το «πόθεν» και στάθηκαν στο «έσχες». Σε ό,τι αφορά πάντως τους πρώην πρωθυπουργούς, ο Κώστας Καραμανλής παραμένει από τους πλουσιότερους με μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο Κώστας Σημίτης έχει καταθέσεις μαζί με τη σύζυγό του περίπου 465.000

ευρώ, ενώ ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει καταθέσεις 35.000 ευρώ. Υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες διαθέτουν και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Βουλγαράκης, Πέτρος Δούκας και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ μετά τη ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. προκειμένου να εκπέμψει μήνυμα συστράτευσης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.