Μονόλογος

Από την Πάτρα στη Σαλονίκη

Τον μονόλογο του Γιώργου Χρονά «Η γυναίκα της Πάτρας», όπου το ενδιαφέρον μονοπωλεί η ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου (για «μετουσίωση» έκανε λόγο ο Γ.Δ.Κ. Σαρηγιάννης), παρουσιάζεται 22-26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Ανετον» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «45ων Δημητρίων». Πρόκειται για την αφήγηση της πόρνης Πανωραίας στον Γιώργο Χρονά, μέσα από συνεντεύξεις που της πήρε ο τελευταίος τη δεκαετία του 1980. Ενας παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης και πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλάει για τον πόνο, τη βία, την αγάπη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λένα Κιτσοπούλου. Σκηνικά- κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης.

> Θέατρο «Ανετον», Παρασκευοπούλου 42, 2310-869.869. Προπώληση εισιτηρίων: 2310-271116.

Θέατρο

«Ορέστης» στη Λάρισα

Η σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Χουβαρδά στον «Ορέστη» του Ευριπίδη δίχασε τους απανταχού φεστιβαλιστές, αλλά εγγράφεται στις επιτυχίες του καλοκαιριού.

Η περιοδεία του ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο στη Λάρισα (εκτός Ελλάδας, σειρά έχει το θέατρο Οlimpico της ιταλικής Βιτσέντζας, 24-26 Σεπτεμβρίου). Στον επώνυμο ρόλο παίζει ο Νίκος Κουρής και στον ρόλο της Ηλέκτρας εμφανίζεται η Στεφανία Γουλιώτη (αμφότεροι δέχθηκαν επαινετικά σχόλια για τη σκηνική τους παρουσία).

> Λάρισα, κηποθέατρο «Αλκαζάρ», απόψε Σάββατο στις 21.00.

Ζωγραφική

Πάρτι για όλους

Η γκαλερί «ΑRΤ S.Α.» διοργανώνει ομαδική έκθεση με έργα παλαιών και νέων συνεργατών της έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τους Δαβίδ Μπενβοράδο, Εύα Μητάλα, Ανδρέα Κοντέλλη, Μαρίνα Κροντήρα, Θεόφιλο Κατσιπάνο, Κώστα Παππά και Νίκο Χριστοφοράκη.

> Βουρκάρι Κέας, 22880-21.458,

έως το τέλος του μήνα.

Φωτογραφία

Τέσσερα σημεία

Το Μoυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Land Εnds» του Παύλου Φυσάκη, μια περιήγηση στα τέσσερα άκρα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ρhoto Βiennale 2010/21ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συνάντησης. Στον Νότο η Γαύδος, στον Βορρά το Νόρτντκαπ της τούντρας, στη Δύση η τουριστική Σίντρα, στην Ανατολή τα Ουράλια και η βαριά κληρονομιά των γκούλαγκ.

> Ρέθυμνο, Χειμάρρας 5, έως 20 Δεκεμβρίου.