Δανοί αρχιτέκτονες και µηχανικοί καταθέτουν τις απόψεις τους για την παγκόσµια βιώσιµη ανάπτυξη στην έκθεση µε τίτλο «Βuilding Sustainable Communities» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, κτίριο οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Η δουλειά των αρχιτεκτόνων δεν έχει να κάνει µόνο µε τα φυσικά αντικείµενα. Εµπεριέχει τον συσχετισµό του κτιριακού και πολεοδοµικού σχεδιασµού µε τους χρήστες, τη φύση, την οικολογία, µε το παρελθόν και µε το µέλλον. Σκοπός τους να πραγµατοποιούν το όραµα για βιώσιµες κοινότητες. Η έκθεση υιοθετεί πέντε κατηγορίες βιώσιµων κοινοτήτων για να εντάξει το έργο 29 δανέζικων σχεδιαστικών εταιρειών και συνολικά περισσότερες από 140 αρχιτεκτονικές προτάσεις µε ποικιλία λύσεων. Εως 30 Οκτωβρίου.

* Η έκθεση ζωγραφικής της Μάριαµ Ιωάννας Δαυίδ µε τίτλο «Αθροιση Ψυχών» εγκαινιάζεται στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεοµένους 4, Κολωνάκι, τηλ. 210-7220.231) στις 20.00. Πρόκειται για σαράντα έργα ζωγραφικής εµπνευσµένα από την ινδονησιακή φύση. Εως 28 Σεπτεµβρίου.

* Σχέδια σε χαρτί παρουσιάζονται στην έκθεση «Ενσωµατώσεις» στον χώρο τέχνης «Αrtville» (Δεινοκράτους 12, Κολωνάκι, τηλ. 210-7293.611) έως 2 Οκτωβρίου.

* «Ελληνικά Χρώµατα – Ειρηνικά Χρώµατα ΙΙ» είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης του επιµελητή εκθέσεων και καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωµανού, που παρουσιάζεται στο Πνευµατικό Κέντρο του Δήµου Αθηναίων (Ακαδηµίας 50, τηλ. 210-3621.601) έως 24 Σεπτεµβρίου. Παράλληλα, διοργανώνεται και µια πρωτότυπη διαδικτυακή παρουσίαση µε τίτλο «Ενα φύλλο ελιάς», σε επιµέλεια του Μιχαήλ Ρωµανού. Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν έργα τους µε συνθέσεις φύλλων ελιάς στο http: //1filloelias. blogspot. com.

Με αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Ειρήνης.

ΙΝFΟ

Δανοί αρχιτέκτονες και µηχανικοί καταθέτουν τις απόψεις τους στην έκθεση «Βuilding Sustainable Communities» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου)