Την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε στις εξετάσεις για το δίπλωµα οδήγησης, όµως η Τσα Σα-σουν προσπάθησε ξανά και ξανά. Συνολικά 960 φορές!

Επί τρία χρόνια, από τον Απρίλιο του 2005, έδινε εξετάσεις µια φορά την ηµέρα, πέντε φορές την εβδοµάδα. Στη συνέχεια ο ρυθµός της επιβραδύνθηκε σε περίπου δύο φορές την εβδοµάδα. Οµως ουδέποτε παραιτήθηκε. «Οταν πήρε τελικά το δίπλωµα, αρχίσαµε όλοι να ζητωκραυγάζουµε και να την αγκαλιάζουµε, της δίναµε λουλούδια», λέει ο Παρκ Σου-γίον, δάσκαλος οδήγησης σε µια σχολή στην οποία είχε παρακολουθήσει µαθήµατα η Τσα.

«Ηταν σαν να φεύγει από την πλάτη µας ένα µεγάλο βάρος. Δεν βρίσκαµε το κουράγιο να της πούµε να παραιτηθεί…». Ο Παρκ πρόσθεσε πως ίσως τώρα να είναι καλύτερα να αρκεσθεί στο ότι πήρε το δίπλωµα και να µη θέσει σε κίνδυνο άλλους οδηγώντας, αν και δεν ανησυχεί πολύ, αφού η Τσα είχε αποτύχει τόσες φορές στο γραπτό τεστ, όχι στην οδήγηση.

Οταν άρχισε πέρυσι να γίνεται γνωστό πως υπάρχει µια γυναίκα που εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις για δίπλωµα οδήγησης αφού έχει αποτύχει πάνω από 700 φορές, οι δηµοσιογράφοι την ανακάλυψαν στο Σιντσόν, όπου το λεωφορείο είναι το µοναδικό δηµόσιο µέσο µεταφοράς και περνάει κάθε δύο ώρες.

Την ακολούθησαν στον χώρο των εξετάσεων, τη βιντεοσκόπησαν στην αγορά, όπου πουλάει σ’ έναν πάγκο λαχανικά τα οποία καλλιεργεί στον κήπο της. Οταν πήρε επιτέλους το δίπλωµά της, τον Μάιο, η αυτοκινητοβιοµηχανία Ηyundai-Κia, η µεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, άρχισε εκστρατεία στο Ιντερνετ ζητώντας από τον κόσµο να της στείλει συγχαρητήρια.

Η Τσα δέχθηκε χιλιάδες µηνύµατα και τον Αύγουστο η Ηyundai της δώρισε ένα αυτοκίνητο αξίας 16.800 δολαρίων. Η Τσα, το όνοµα της οποίας σηµαίνει µάλιστα «όχηµα» στα κορεατικά, εµφανίζεται τώρα σε τηλεοπτική διαφήµιση της Ηyundai.

Η Τσα αντιµετώπισε κατ’ αρχάς το πρώτο εµπόδιο που επί χρόνια φαινόταν ανυπέρβλητο: το γραπτό τεστ των 50 λεπτών µε τις 40 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Δεν καταλάβαινε την ορολογία, έτσι βασίστηκε στην αποµνηµόνευση. Απέτυχε 949 φορές και την 950ή, τον περασµένο Νοέµβριο, πέρασε µε 60 στα 100. Μετά πέρασε δύο τεστ οδήγησης, αλλά µόνον αφού απέτυχε τέσσερις φορές στο καθένα. Για καθεµιά απ’ αυτές τις 960 εξετάσεις πλήρωνε 5 δολάρια για εξέταστρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από