Με ευγενικό αλλά καυστικό τρόπο απάντησε η γλυκιά Ζιλιέτ Μπινός στις προσβολές που εξαπέλυσε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αµφισβητώντας δηµοσίως το ταλέντο της µε αφορµή τη συµµετοχή της στην ταινία «Επικυρωµένο αντίγραφο» («Certified Copy») του Αµπάς Κιαροστάµι. Σε συνέντευξή του σε αυστριακό περιοδικό, ο Ντεπαρντιέ χαρακτήρισε την Μπινός «απόλυτο τίποτα». Κι εκείνη εκµεταλλευόµενη την προώθηση της ταινίας που ήδη προβάλλεται στους βρετανικούς κινηµατογράφους, του ανταπέδωσε µε κοµψότητα τα πυρά µέσα από σειρά συνεντεύξεων, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο συµπατριώτης και συνάδελφός της αντιµετωπίζει ψυχολογικά προβλήµατα.

«Δεν ξέρω τι του έχω κάνει», έλεγε η Μπινός σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθµό ΒΒC4. «Κατανοώ ότι δεν µπορούµε να έχουµε µόνον συµπάθειες, όπως επίσης να µην αρέσει σε όλους η δουλειά µας. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιο µένος.

Νοµίζω πως έχει προβλήµατα. Κάτι πρέπει να του συµβαίνει».

Σε άλλη συνέντευξη στο περιοδικό «Εmpire» η Μπινός ισχυριζόταν πως δεν την έθιξαν τα σχόλια του Ντεπαρντιέ διότι απλώς «δεν έχουν σχέση µε εµένα». Και αναρωτιόταν µήπως ο πιο επιτυχηµένος, ίσως, γάλλος ηθοποιός της γενιάς του υποφέρει από «επαγγελµατική ζήλεια». Γιατί εκείνη έχει τιµηθεί µε Οσκαρ, (β’ γυναικείου ρόλου) το 1997 για την ερµηνεία της στον «Αγγλο ασθενή», ενώ ο Ντεπαρτιέ όχι. Την περασµένη εβδοµάδα ο 61 ετών Ντεπαρντιέ στο πλαίσιο συνέντευξής του στο αυστριακό περιοδικό «Ρrofil» εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά της Μπινός χωρίς καν να ερωτηθεί από τον δηµοσιογράφο για εκείνη. «Σας παρακαλώ µπορείτε να µου εξηγήσετε το µυστήριο που περιβάλλει τη Ζιλιέτ Μπινός;», ρώτησε. «Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να µάθω γιατί χαίρει εκτίµησης όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει κάνει το παραµικρό. Απολύτως τίποτα. Η Ιζαµπέλ Ατζανί είναι κλάσεις καλύτερη αν και τελευταία το έχει χάσει κι αυτή. Η Φανί Αρντάν, επίσης είναι έξοχη, άκρως εντυπωσιακή. Αλλά η Μπινός; Τι τρέχει µε αυτήν»;

Πριν από χρόνια οι δυο τους είχαν βρεθεί συνδαιτυµόνες σε δείπνο και τότε ο Ντεπαρντιέ της είχε προσάψει ότι «πάντα κάνεις καλές ταινίες». «Δεν έχω απαντήσει σε αυτό», έλεγε στον ραδιοσταθµό του ΒΒC η Μπινός. «Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. Δηλαδή δεν πρέπει να κάνουµε καλές ταινίες; Νοµίζω πως τον προκάλεσα επειδή ακριβώς δεν αντέδρασα στις προκλήσεις του».

Επιµέλεια: