Σε περίπτωση όμως που οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, προσδοκώ να έρθει ο πολίτης και οι ανάγκες του στο προσκήνιο, όπως κάναμε εδώ και 8 χρόνια σε επίπεδο νομού, στη Νομαρχία Πειραιά. την περίοπτη θέση που του ανήκει ανάμεσα στα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ στη λίστα των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ είναι ο 38χρονος γεωπόνος από την Κοζάνη Γιάννης Παπαϊορδανίδης. Είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα ο νεώτερος από τους υποψηφίους που επέλεξε το κόμμα. Στο παρελθόν ο κ. Παπαϊορδανίδης είχε ασχοληθεί με τα καπνά και τώρα έχει συγκροτήσει μαζί με άλλους πέντε αγρότες πρότυπη εταιρεία, η οποία καλλιεργεί και συσκευάζει φακές στην ορεινή επαρχία Βοΐου Κοζάνης. Ο κ. Παπαϊορδανίδης ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Αυτοδιοίκηση στις εκλογές του 2006, όταν εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην νομάρχη Ιορδάνη Ανδρεάδη. Από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Περιμένατε ότι θα σας επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιο περιφερειάρχη;

Παρ΄ ότι δεν είχα καταθέσει αίτηση, υπήρχαν συζητήσεις. Αλλωστε και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις για να κατεβώ ως υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές, οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν. Αυτό όμως που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πως πρόκειται για ύψιστη τιμή στο πρόσωπό μου.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτεί το γεγονός ότι είστε ο πιο νέος από τους υποψηφίους;

Δείχνει ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει διάθεση για ανανέωση και ηλικιακή και ιδεών. Ομως, το στοίχημα δεν είναι προσωπικό. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη Δυτική Μακεδονία, η συλλογική προσπάθεια είναι αναγκαία. Και η άποψη που διατυπώνεται συνέχεια ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο δεν πρέπει να μείνει στα λόγια. Στον αγώνα αυτό λοιπόν δεν περισσεύει κανείς, πολύ δε περισσότερο οι έμπειροι άνθρωποι που είναι πολυτιμότατοι.

προτεραιότητές μας εφόσον οι Πειραιώτες μάς επιλέξουν για το δημαρχιακό αξίωμα. Επίσης βασική προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου μέσα στα νέα πλαίσια του «Καλλικράτη». Ο μεγάλος στόχος όμως για το αύριο δεν είναι άλλος από τη διαμόρφωση μιας ισχυρής ταυτότητας για την πόλη, αντάξιας της εθνικής και υπερεθνικής σημασίας του μεγάλου λιμανιού, ώστε να λάβει δικαιωματικά Ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες τις επόμενες ημέρες;

Τις πρώτες ημέρες θα ασχοληθούμε με οργανωτικά ζητήματα. Στη συνέχεια θα θέσουμε σαφείς άξονες για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία, όπως είναι η ανεργία, το περιβάλλον και η ενέργεια. Ηδη έχουμε κάποιο πλάνο, το οποίο θα ανακοινώσουμε σύντομα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα διστάσουμε να έρθουμε ακόμα και σε ρήξη με την κυβέρνηση για θέματα όπως η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία πλήττει τα νοικοκυριά.

Τι θα αλλάζατε στον Πειραιά;

Πιστεύετε ότι ο «Καλλικράτης» μπορεί να δώσει ώθηση στην περιφέρεια;

Εκτιμώ ότι στο παρελθόν χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Το σχέδιο «Καλλικράτης» έχει αναπτυξιακή προοπτική και προσφέρει πολλές δυνατότητες στην περιφέρειά μας, η οποία εκτός από την εκμετάλλευση του ενεργειακού δυναμικού της, μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει το φυσικό της κάλλος, στην κατεύθυνση της δημιουργίας τουριστικών υποδομών, που θα δώσει οικονομικές διεξόδους στους κατοίκους της περιοχής.