Ενα µουσικό ταξίδι στο χθες, στην Πλάκα του ’60 και του ’70, όταν στα σοκάκια της ανθούσαν οι µπουάτ («Τιπούκειτος», «Εσπερίδες», «Συµπόσιο», «Τετράδιο», «Σοφίτα», «Εννέα Μούσες», «Ταβάνια», «Απανεµιά», «Το σχολείο», «Χρυσό κλειδί», «Κιβωτός» κ.ά.)

και αρκετοί νέοι καλλιτέχνες έφερναν στο τραγούδι το «Νέο κύµα», αρχίζει στο προαύλιο του Θεάτρου Μπάντµιτον, στο Αλσος Στρατού.

Η Πόπη Αστεριάδη µαζί µε τον Μιχάλη Βιολάρη, τον Κώστα Καράλη, τη Λιζέττα Νικολάου και τη Ρένα Κουµιώτη για τρεις ώρες θα ταξιδεύουν τους παλαιότερους και τους νεώτερους στα χρόνια των µπουάτ.

«Το “Νέο κύµα” µπορεί να χαρακτηριστεί µουσική επανάσταση στη δεκαετία του ‘60, τόσο στον στίχο όσο και στη µουσική» λέει η Πόπη Αστεριάδη. «Ηταν η έκφραση του ποιοτικού τραγουδιού που στηριζόταν και στο έργο ποιητών».

Το πρόγραµµα αρχίζει µε όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν «Μια πόλη µαγική» του Μάνου Χατζιδάκι και αµέσως µετά τα «Ασπρα καράβια». Θα ακολουθήσουν τραγούδια όπως «Μαυροµαλλούσα κοπελιά», «Δελφινοκόριτσο», «Τα ριάλια», «Σπασµένο καράβι», «Σκληρό µου αγόρι», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής» στη µουσική παράσταση «Στα χρόνια της Μπουάτ». Πρώτα σειρά έχουν τραγούδια από την προσωπική πορεία των τραγουδιστών του «Νέου κύµατος» και έπειτα µελοποιηµένη ποίηση των Καββαδία, Σκαρίµπα, Ελευθερίου από τους Κώστα Καράλη και Λιζέττα Νικολάου, πριν από το «νεοκυµατικό» ποτ πουρί του φινάλε.

ΙΝFΟ

«Στα χρόνια της Μπουάτ», από απόψε και κάθε Τετάρτη, Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30

στο προαύλιο του Θεάτρου Μπάντµιντον (Αλσος Στρατού, Γουδή, τηλ. κρατήσεων 210-8840.600). Είσοδος: 20 ευρώ.