Σε συμφωνία συγχώνευσης αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα οι γαλακτοβιομηχανίες ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη χώρα μας. Τις πληροφορίεςεπιβεβαίωσεμιλώντας στα ΝΕΑ online στέλεχος του ομίλου, αναφέροντας ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης θα διαμορφωθεί κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Το κόστος της αγοράς των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ από τη θυγατρική της Vivartia, ΔΕΛΤΑ, εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα 72 εκατομμύρια.

Σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων της ΜΕΓΒΑΛ και θα συζητηθεί η αλλαγή του άρθρου 8 του καταστατικού, ώστε οι μετοχές της εταιρείας να μπορούν να μεταβιβαστούν.

Για να προχωρήσει η συγχώνευση, απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως εκτιμάται, η νέα εταιρεία θα έχει μερίδιο 30% περίπου στην αγορά γάλακτος και κυρίαρχη θέση στο γιαούρτι.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών στα δίκτυα (διανομή προϊόντων της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα από το δίκτυο της Vivartia και αντιστρόφως στη Β.Ελλάδα) ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που έχει οδηγήσει τις δύο εταιρείες ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού η εξοικονόμηση στο κόστος είναι μεγάλη.

Το «φλερτ» των δύο εταιρειών χρονολογείται από τα τέλη του 2006, όταν η ΔΕΛΤΑ (επί Δ.Δασκαλόπουλου) ειχε συμφωνήσει να αποκτήσει το 21% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου , αλλά οι άλλοι μέτοχοι της είχαν μπλοκάρει τη συμφωνία, επικαλούμενοι το καταστατικό που απαιτούσε ομοφωνία για μετοχικές αλλαγές.