Το 2004 φιλοξένησε τους Ολυµπιακούς Αγώνες και το 2007 τον τελικό του Τσάµπιονς Λιγκ. Ο αγωνιστικός χώρος του Ολυµπιακού Σταδίου της Αθήνας είχε χαρακτηριστεί «χαλί», αλλά τώρα είναι σε… µαύρο χάλι και θα περάσει πολύς καιρός για να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ξανά αγώνες ποδοσφαίρου. Βλέπετε, υπάρχει και η συναυλία των U2 στις 3 Σεπτεµβρίου, πράγµα που σηµαίνει ότι το χορτάρι θα επιβαρυνθεί ακόµα περισσότερο. Δυστυχώς, το ΟΑΚΑ φαίνεται ότι βιώνει τον δικό του Γολγοθά, καθώς το καλύτερο στάδιο της χώρας όχι µόνο δεν µπορεί να φιλοξενήσει αγώνες τη δεδοµένη στιγµή, αλλά εκτίθεται και στο εξωτερικό και γίνεται περίγελως στα χείλη των ξένων. Η εικόνα ντροπής που είδαµε στο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού µε την Τζένοα, όταν ολόκληρα κοµµάτια από τον αγωνιστικό χώρο ξεκολλούσαν, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός. Και να σκεφθεί κανείς ότι µόλις τον περασµένο Δεκέµβριο ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ είχε αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Η διοίκηση του σταδίου διά στόµατος του προέδρου του νεοσύστατου Δ.Σ. κ. Λάζαρου Γρύλλη, επέρριψε τις ευθύνες στην εταιρεία (Green Scape) που έχει αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα, λέγοντας: «Η εταιρεία αυτή είναι συµφερόντων Παναθηναϊκού. Είναι συνεργάτες τους, χρησιµοποιούνται χρόνια για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας και αυτοί πρέπει να φροντίζουν να ποτίζεται σωστά το γήπεδο. Τον Δεκαπενταύγουστο το ΟΑΚΑ πληµµύρισε λόγω µιας µηχανικής βλάβης και αυτήν τη στιγµή ποτίζεται µε λάστιχα, γιατί χρειάζεται πολύ νερό, παρ’ ότι τα µπεκ λειτουργούν.

Υπήρξε κατασκευαστικό λάθος στο θέµα των αντλιών του γηπέδου. Ετσι το νερό δεν έφτανε στις ρίζες του χορταριού µε αποτέλεσµα αυτό να ξεραθεί σε αρκετά σηµεία. Τώρα δουλεύουν πυρετωδώς οι τεχνικοί της κατασκευάστριας εταιρείας για να µπορέσουν να διορθώσουν το πρόβληµα.

ΣΥΣΚ[-2730ΕΨΕ ΙΣ

Χθες υπήρξαν διαδοχικές συσκέψεις στο ΟΑΚΑ και τη ΓΓΑ, όπου µετά τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το Ολυµπιακό Στάδιο δεν µπορεί να φιλοξενήσει ούτε την αναµέτρηση της ΑΕΚ µε την Νταντί για τα πλέι οφ του Εuropa League ούτε και το πρώτο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήµατος ανάµεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη, ενώ στον αέρα είναι και το πρώτο παιχνίδι για το Τσάµπιονς Λιγκ αν ο Παναθηναϊκός είναι γηπεδούχος, καθώς αποφασίστηκε το ΟΑΚΑ να µείνει κλειστό µέχρι 17 Σεπτεµβρίου. Κι αν για τους «πράσινους» είναι εύκολη η λύση της Λεωφόρου για το παιχνίδι µε την Ξάνθη καθώς θα γίνει χωρίς κόσµο, το Τσάµπιονς Λιγκ και η έδρα της ΑΕΚ για τον µεθαυριανό αγώνα προκαλεί πονοκέφαλο. Στην πρωινή συνάντηση στο ΟΑΚΑ παραβρέθηκαν οι υπεύθυνοι της διοίκησης του σταδίου, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού κ.κ. Ζαβραδινός και Πέτσος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Αδαµίδης, όπου η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί, αν και αρχικά υποστήριζε ότι το στάδιο θα είναι έτοιµο την Πέµπτη το βράδυ. Η πραγµατικότητα όµως ήταν διαφορετική, αφού στις 3 µ.µ. πήγαν στο ΟΑΚΑ κάποιοι ερασιτέχνες παίκτες της ΑΕΚ για να γίνει το απαραίτητο τεστ, που έδειξε ότι δεν µπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο. Υστερα από αυτήν την εξέλιξη οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ ενηµέρωσαν τους οµολόγους τους της Νταντί Γιουνάιτεντ ότι το µεθαυριανό παιχνίδι δεν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, χωρίς όµως να τους πουν ποια θα είναι η έδρα διεξαγωγής του αγώνα. Ολα αυτά εν έτει 2010, µε το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνεται για µία ακόµα φορά θέµα σχολιασµού στην Ευρώπη. Αρνητικά φυσικά…

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ…

Στ [-1031ον αέρα είναι και το πρώτο παιχνίδι για το Τσάµπιονς Λιγκ αν ο Παναθηναϊκός είναι γηπεδούχος