Κάλεσμα στους ευρωπαίους τεχνικούς κάνει ο Φαν Γκάαλ! Και με συνέντευξή του στην «Γκατζέτα Ντέλο Σπορτ», τους προτρέπει να χρησιμοποιούν νεαρούς στη βασική ενδεκάδα: «Οπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο σήμερα και όπως θα εξελιχθεί στο μέλλον, μία είναι η συνταγή: Οι 20χρονοι»!


«Δεν κοστίζουν, αρέσουν στον κόσμο, έχουν κίνητρα, δένονται με τη φανέλα. Πωλούνται εύκολα, φέρνουν λεφτά στα ταμεία των ομάδων. Το μέλλον του ποδοσφαίρου εξαρτάται από τους νεαρούς, πεινασμένους για μπάλα παίκτες. Η επιτυχία, αργά ή γρήγορα, είναι εξασφαλισμένη», λέει ο ολλανδός τεχνικός της Μπάγερν.

Ο Φαν Γκάαλ δεν είναι κανένας τυχαίος. Απ΄ όπου και να πέρασε παρήγαγε έργο, κατέκτησε τίτλους, άφησε άσους πίσω του. Ο ολλανδός τεχνικός θα κλείσει τα 59 του στις 8 Αυγούστου (γεννήθηκε στο Αμστερνταμ, στις 8/8/1951). Από το 1991 έως το 1997 οδήγησε τον Αγιαξ σε τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, ένα Κύπελλο, τρία Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο UΕFΑ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο!

Στη συνέχεια, τον πήρε η Μπαρτσελόνα. Από το 1997 έως το 2000, αυτή η… ξινισμένη μούρη οδήγησε τους Μπλαουγκράνα σε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο Ισπανίας. Μετά επέστρεψε στην πατρίδα του. Πήγε στην ΑΖ Αλκμααρ. Και πήρε μαζί της το πρωτάθλημα Ολλανδίας! Στη συνέχεια τον προσέλαβε η Μπάγερν, πλακώθηκε με τις βεντέτες της ομάδας, αγνόησε τον άνθρωπο που τον έφερε στο Μόναχο (τον Κάιζερ Φραντς), τσακώθηκε με τους οπαδούς, άρχισε τη σεζόν πηγαίνοντας κατά διαόλου, αποδοκιμαζόμενος συνεχώς, και στο τέλος θριάμβευσε! Κατέκτησε το πρωτάθλημα, πήρε το Κύπελλο (με 4-0 επί της Βέρντερ) και έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχασε από την Ιντερ του Μουρίνιο. «Αυτός παίρνει τίτλους, αλλά δουλεύει μόνον για πάρτη του και για τα αφεντικά του. Δεν αφήνει τίποτα πίσω του», λέει με κακία για τον Μουρίνιο.

Φεύγουμε από τον Φαν Γκάαλ. Και πάμε στον νέο προπονητή της εθνικής Γαλλίας. Τον Λοράν Μπλαν, 44 ετών. Ο Μπλαν ως παίκτης κέρδισε ενα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Πανευρωπαϊκό με τους Τρικολόρ. Το πρώτο πράγμα που έκανε, όταν ανέλαβε την Εθνική, ήταν να καθαρίσει και τους 23 παίκτες της Γαλλίας που συμμετείχαν και απέτυχαν παταγωδώς στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής! Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας τον στηρίζει, ο κόσμος το ίδιο: «Οποιος απ΄ αυτούς που έκοψα θέλει να ξαναπαίξει στην Εθνική, θα μου το δείξει στο γήπεδο. Μέχρι να γίνει αυτό θα παίζουν νέοι στην εθνική Γαλλίας» ξεκαθάρισε ο Μπλαν.

ΓΙΑ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

«Αυτός παίρνει τίτλους, αλλά δουλεύει μόνον για πάρτη του και για τα αφεντικά του. Δεν αφήνει τίποτα πίσω του» τονίζει ο Φαν Γκάαλ!