«Ηρθα στην Ελλάδα για να ξαναγίνουμε πρωταθλητές. Ξέρω ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θέλω κι εγώ να βοηθήσω με τους συμπαίκτες μου για να επανέλθουμε στην κορυφή. Υπόσχομαι ότι θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι Ολυμπιακός»!

Τα λόγια του Ντένις Ρόμενταλ έβγαιναν με πάθος και πίστη για επιτυχίες τη νέα σεζόν ενώ ο Δανός λίγο αργότερα πρόβαρε με χαμόγελο τη φανέλα του Ολυμπιακού! «Ηρθα για να κατακτήσω τίτλους, θέλω το πρωτάθλημα, να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Στον Αγιαξ όσο έπαιξα δεν κέρδισα κάτι και θέλω αν όχι να κατακτήσουμε και τα δύο πρωταθλήματα τουλάχιστον το ένα», δήλωσε ο Ντένις Ρόμενταλ αμέσως μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου με τον Ολυμπιακό που θα του αποφέρει περίπου ένα εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο 32χρονος διεθνής δανός μεσοεπιθετικός (99 συμμετοχές στην Εθνική της χώρας του) γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 22 Ιουλίου 1978 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Λίνγκμπι, με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο το 1995, σε ηλικία 17 ετών.

Στην ομάδα της πατρίδας του έμεινε μόλις δύο χρόνια, αφού το 1997 τον ανακάλυψε η Αϊντχόφεν και τον πήρε στην Ολλανδία. Τον πρώτο χρόνο δόθηκε δανεικός στη Βαλβάικ για να αποκτήσει εμπειρίες, στη συνέχεια επέστρεψε πάλι στην Αϊντχόφεν όπου έμεινε άλλα έξι χρόνια και σε 161 παιχνίδια πέτυχε 27 γκολ. Το 2004 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Τσάρλτον όπου έμεινε μέχρι το 2007, όταν πήρε μεταγραφή για τον Αγιαξ. Ήταν η χρονιά που συζήτησε με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά επιλέχθηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η μεταγραφή που δεν έγινε το 2007, έγινε χθες και τα επόμενα δύο χρόνια ο Ντένις Ρόμενταλ θα αποθεώνεται από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι φρόντισαν να τον βάλουν στο κλίμα της ομάδας, καθώς χθες συγκεντρώ θηκαν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και με καπνογόνα γιόρτασαν με τον τρόπο τους την ένταξή του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Ο Ρόμενταλ αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού. Είναι γρήγορος, καλός ντριμπλέρ και του αρέσει το δημιουργικό κομμάτι μέσα στο τερέν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σκοράρει συχνά. Τις περισσότερες φορές αρκείται στο να σερβίρει γκολ στους συμπαίκτες του. Μειονέκτημά του το γεγονός πως υστερεί στο ψηλό παιχνίδι, κάτι που και ο ίδιος παραδέχεται.

«Πήγα ήδη στο προπονητικό κέντρο που είναι εξαιρετικό και στο γήπεδο που με εντυπωσίασε, καθώς οι εξέδρες είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο και καταλαβαίνεις την ατμόσφαιρα. Ολοι με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά, είναι πολύ φιλικοί μαζί μου και ανυπομονώ να αγωνιστώ και να γνωριστώ με τον κόσμο και βέβαια με τους συμπαίκτες μου».

Σε ερώτηση για τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του, τόνισε: «Αυτά είναι ο ρυθμός και η ταχύτητά μου, αφού μου αρέσει να δημιουργώ ευκαιρίες. Δεν είμαι τόσο δυνατός στον αέρα και στις κεφαλιές, αλλά όσο περνούν τα χρόνια προσπαθώ να βελτιώνομαι για να γίνω πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής», ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αυριανό παιχνίδι με την Μπέσα, είπε: «Εύχομαι να κερδίσουμε, αλλά δεν ξέρω πολλά για την ομάδα από την Αλβανία. Κάποιες φορές αυτές οι ομάδες κρύβουν δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Ρόμενταλ αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού. Είναι γρήγορος, καλός ντριμπλέρ και του αρέσει το δημιουργικό κομμάτι μέσα στο τερέν

Ξανά οι Ιταλοί για Καμορανέζι


ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΟ οκτάστηλο δημοσίευμά της η «Gazzetta dello Sport» αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός επιμένει για την απόκτηση του Μάουρο Καμορανέζι, αλλά ο παίκτης με δήλωσή του τονίζει ότι δεν έχει έλθει σε απ΄ ευθείας επαφή με την ομάδα του Πειραιά. Επίσης στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν 1,5 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους προκειμένου να αποκτήσουν τον Τρεζεγκέ, στον οποίο δίνουν 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο. Επίσης η εφημερίδα «L΄ Εquipe» σε δημοσίευμά της τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν 400.000 ευρώ στη διοίκηση της Σατορού για τον 23χρονο μέσο Κέβιν Κονστάντ που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2011. Εκτός από τους παραπάνω, στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί ο 33χρονος ισπανός μέσος Σέρχιο Γκονζάλεθ Σοριάνο που έμεινε ελεύθερος από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο 30χρονος βραζιλιάνος επιθετικός Ιλάν που αγωνιζόταν στη Σεντ Ετιέν, ενώ εξετάζονται οι περιπτώσεις του Ν΄Ντιαγέ της Νανσί, και του Ριέρα της Λίβερπουλ.