«Εχω παίξει στην Ελλάδα αντίπαλος του Παναθηναϊκού, είχα βάλει και γκολ και είναι σημαντικό για μένα να τον ξανανικήσω», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Αριέλ Ιμπαγάσα, που πλέον είναι «ερυθρόλευκος» και με υπογραφή!


Ο Ολυμπιακός είναι η πέμπτη ομάδα στην καριέρα του Αριέλ Ιμπαγάσα (προηγήθηκαν η Λανούς, η Μαγιόρκα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Βιγιαρεάλ), καθώς χθες υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους «ερυθρολεύκους» που θα του αποφέρει ένα εκατ. ευρώ ετησίως. Ο 34 ετών αργεντινόςμε ισπανικό διαβατήριο- επιτελικός μέσος που έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ και είναι η πέμπτη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού (Μιραλάς, Επστάιν, Μοντεστό, Μέγιερι) στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα εδώ. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς της ομάδας. Εχω έρθει για να κερδίσω τίτλους και ελπίζω να είναι μια καλή εμπειρία για μένα. Γνώριζα ότι οι Ραούλ Μπράβο και Γκαλέτι αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και έβλεπα πολλά παιχνίδια. Ξέρω πως πέρυσι δεν πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και φέτος θέλω να νικήσουμε τον αντίπαλό μας που είναι ο Παναθηναϊκός. Από χθες που είμαι εδώ έχω δει τους οπαδούς οι οποίοι είναι χαρούμενοι και ελπίζω να είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο για να κερδίσουμε πάλι τίτλους». Αναφερόμενος στον Ερνέστο Βαλβέρδε είπε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του. Ηταν προπονητής μου και ήξερα πως πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό».

Μετά τον Ιμπαγάσα σειρά παίρνουν ο Ντένις Ρόμενταλ και ο Χοσέ Χολέμπας. Ο 32 χρονών διεθνής δανός μεσοεπιθετικός απασχόλησε τους «ερυθρολεύκους» και το καλοκαίρι του 2007, τότε όμως προτιμήθηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Τώρα που ο αργεντίνος μεσοεπιθετικός σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω πάθησης στα νεφρά του, ο Ρόμενταλ θα τον αντικαταστήσει πιάνοντας λιμάνι με τρία χρόνια καθυστέρηση. Η συμφωνία με τον πρώην παίκτη του Αγιαξ έχει επιτευχθεί και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει το διετές συμβόλαιό του. Μαζί με τον Ρόμενταλ αναμένεται να τελειώσει και η υπόθεση του Χοσέ Χολέμπας που αποτελεί επιλογή του Εβαλντ Λίνεν. Ο 26χρονος αριστερός αμυντικός της Μόναχο 1860, ο οποίος προορίζεται για μπακ-απ του Ραούλ Μπράβο ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός μέσος, θα κοστίσει στον Ολυμπιακό 1 εκατ. ευρώ που θα πάρει η γερμανική ομάδα.

Ο Νενέ από χθες ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού η Μονακό αποδέχτηκε την πρότασή της (5,5 εκατ. ευρώ) και παραχώρησε τον 29χρονο βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Ο Νενέ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Παρισιού που θα του αποφέρει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Πλέον ο Ολυμπιακός εξετάζει άλλες περιπτώσεις για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ παιχνίδι τακτικής ακολουθείται στην περίπτωση του Καμορανέζι.

Από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για το παιχνίδι της Πέμπτης με την αλβανική Μπέσα στα Τίρανα.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Μετά τον Ιμπαγάσα, σειρά παίρνουν ο Ντένις Ρόμενταλ και ο Χοσέ Χολέμπας. Ο 32 ετών διεθνής δανός μεσοεπιθετικός απασχόλησε τους «ερυθρολεύκους» και το καλοκαίρι του 2007, τότε όμως προτιμήθηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι