Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί επικράτησαν χθες της Λάρισας στο Αλκαζάρ με 2-1 αλλά δεν απέφυγαν τον υποβιβασμό αφού η Ξάνθη νίκησε και αυτή στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή και διατηρήθηκε στην παρέα της Σούπερ Λίγκας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νίκησε ο Λεβαδειακός τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία αφού ακολούθησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανθρακικό στη Β΄ κατηγορία. Η Λάρισα έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της και παρουσιάστηκε αδιάφορη. Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα έκαναν αγγαρεία στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα αφού στο γήπεδο μόνον ο Λεβαδειακός είχε κίνητρο και γι΄ αυτό έφτασε στη νίκη.

Οι Βοιωτοί στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 6΄ όταν από το κόρνερ του Μετίν ο Κολοβέτσιος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 23΄ όταν ο Ταραλίδης έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Σερζίνιο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον τερματοφύλακα Σωτηρίου (0-1).

Με αυτό το σκορ πήγαν στο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε απογοητευμένος, αφού προφανώς οι παίκτες του είχαν πληροφορηθεί ότι η Ξάνθη ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά στο παιχνίδι της με τον Ηρακλή. Η προσωρινή απογοήτευση του Λεβαδειακού έφερε το γκολ της Λάρισας στο 58΄ όταν ο Κυριακίδης με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βαγιέχο (1-1).

Ο Λεβαδειακός άρχισε να φορτσάρει ξανά όταν έμαθε ότι ο Ηρακλής είχε ισοφαρίσει το ματς με την Ξάνθη και πίεσε την άμυνα της Λάρισας. Δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 85΄ όταν ο Μπεγκόνια έκανε τη σέντρα-φάουλ και ο Αγκάλι με κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Στο μεταξύ η Ξάνθη είχε πετύχει άλλα δύο τέρματα και οι παίκτες του Λεβαδειακού αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Αλκαζάρ. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Δημήτρης Φαράντος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν αλλά ήταν μία νίκη χωρίς αντίκρυσμα για εμάς. Πιστεύω ότι η κατηγορία χάθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτή η ομάδα με τις εμφανίσεις και το υλικό που έχει δεν άξιζε τον υποβιβασμό. Είναι μία δύσκολη μέρα για εμάς, αλλά θα κάνουμε τον απολογισμό μας γιατί η ζωή συνεχίζεται.

Δεν σχολιάζω τι ακούστηκε στο παρασκήνιο, μένω μόνο στα παιχνίδια που έγιναν στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στη Λάρισα που είναι η πιο ποδοσφαιρική πόλη της Ελλάδας και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση».

Ο προπονητής της Λάρισας Γιάννης Παπακώστας είπε: «Ολη την εβδομάδα η φιλοσοφία μας ήταν να παίξουν νέα παιδιά ώστε να μπορέσω και τους παρακολουθήσω. Εμεινα ευχαριστημένος από τους περισσότερους αν και μερικοί είχαν τρακ. Εδειξαν όμως ότι έχουν μέλλον στην ομάδα. Τελείωσε μία δύσκολη χρονιά για την ΑΕΛ που έχει σπουδαίους παίκτες και θα δώσουμε τέσσερα φιλικά τον επόμενο μήνα προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά».