ΑΥΤΟ ΜΑΣ έλειπε τώρα, να μη συμφωνήσει με τα μέτρα ο καλός κύριος Τρισέ, να μη δώσει το πράσινο φως του ο Αλμούνια και ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας στην εσωκομματική κριτική να μη μιλήσει για επιλογή ευθύνης.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι τα μέτρα κινούνται στην κατεύθυνση Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη γωνία, και στο τέλος κάθε μήνα θα φαίνεται αν περνάμε το μάθημα.

Την ίδια ώρα, οι κερδοσκόποι επιμένουν στα δικά τους με τις διακυμάνσεις στα σπρεντ να συνεχίζονται.

Οι μεσάζοντες ξαναβγαίνουν μπροστά με κόλπα από τις παλιές μέρες με τα τοξικά. Δεν χάνουν έτσι την ευκαιρία να χτυπήσουν και πιο αριστερά, στην Ιβηρική, δύο χώρες που κατά σύμπτωση μάς στηρίζουν ανοικτά και στον δύσκολο δρόμο.

Ο Πρωθυπουργός, με δηλώσεις του από την Ινδία, επισημαίνει ότι θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν.

Κανείς, όμως, δεν ξέρει το στίγμα στο Φορολογικό και τα όρια της συνταξιοδότησης.

Μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι πάντως φεύγουν από τον διάλογο και βγαίνουν στους δρόμους.

Επιστρέφουν εκεί που είχαν μείνει, απέναντι στις προτάσεις Γιαννίτση- Σπράου.

Το σίγουρο είναι ότι απ΄ έξω αλλά και στην εσωτερική πολιτική σκηνή όλοι σπρώχνουν την Ελλάδα δεξιά.

Ακόμη και κάποιοι δήθεν αριστεροί που ήταν κόντρα στον νόμο Σιούφα, στις ρυθμίσεις Ρέππα και στο άρθρο 16, τώρα ρωτάνε την κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει τον νόμο Πετραλιά.

Το μόνο κεφάλαιο που έχει μείνει είναι τα αποθεματικά που έχουν περισσέψει και τα ακίνητα στους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους, τους μηχανικούς και τους γιατρούς.

Και με την αξιοποίησή τους ψάχνει να λύσει το Ασφαλιστικό, και με το Φορολογικό που ΄ρχεται, να μαζέψει το έλλειμμα η κυβέρνηση.

Και ο πρόεδρος του ΣΕΒ να δίνει συγχαρητήρια.

ΥΓ: Μιλώντας και αυτός από τις Βρυξέλλες.