ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και το όνομα αυτού Κίκε Σόλα! Ο… άνθρωπος από την Ισπανία είναι αυτός που κράτησε ζωντανό τον Λεβαδειακό στη μάχη για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, αφού με δική του κεφαλιά η ομάδα της Βοιωτίας πέτυχε σημαντική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0.

Ο δυνατός άνεμος δεν άφησε τις ομάδες να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Λεβαδειακός από το πρώτο λεπτό φάνηκε αποφασισμένος να πάρει το ματς, διότι γνώριζε ότι η παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα εξαρτάται μόνο από νίκες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και κέρδισαν δίκαια. Αντιθέτως, ο Αστέρας Τρίπολης απογοήτευσε. Περιμέναμε πολύ καλύτερη την ομάδα της Αρκαδίας, αφού οι πρόσφατες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα και η υψηλή βαθμολογική της θέση έδειχνε ότι το συγκρότημα αυτό θα αποτελέσει σκληρό καρύδι για τον Λεβαδειακό.

Στην πράξη ωστόσο τίποτα δεν επαληθεύτηκε και η Λιβαδειά κατέκτησε μάλλον εύκολα τους τρεις βαθμούς.

●●● Το χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο ΄70. Ο Ταραλίδης σούταρε δυνατά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Σόλα και με κεφαλιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

●●● Ο Λεβαδειακός έχασε καλές ευκαιρίες στο ΄8 και ΄27, με τον Σόλα και τον Μπάρκογλου αντίστοιχα, αλλά τα σουτ των δύο επιθετικών απέκρουσε ο Αναστασόπουλος.

●●● Από την πλευρά του, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε επίσης δύο καλές ευκαιρίες, όταν κεφαλιές των Μαρσελάο (59), Τσέζαρεκ (84) δεν βρήκαν τον στόχο.

Ερνάντεθ (Λεβαδειακός): «Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Θέλαμε τη νίκη πάση θυσία. Ο άνεμος δεν μας βοήθησε να παίξουμε καλά, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Κανένας δεν μας χαρίζει τίποτα. Πιστεύω ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία». Βλάχος (Αστέρας Τρίπολης): «Με αυτές τις καιρικές συνθήκες και τον ισχυρό άνεμο δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάλα. Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος. Πήραμε αυτό που αξίζαμε, δηλαδή τίποτα, αφού δεν κάναμε ούτε ένα αξιόλογο σουτ προς την αντίπαλη εστία».