ΤΟ ΔΑΚΡΥ κορόμηλο χύνει αυτές τις ημέρες η Νέα Δημοκρατία, επειδή η αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και η σημερινή κυβέρνηση να αποχαιρετήσει την εξουσία.

Εξέλιξη που προεξοφλείται με βάση τις σημερινές δημοσκοπήσεις. Και επειδή δεν το θέλει, επιχειρεί να θέσει συνταγματικά, πολιτικά και ηθικά ζητήματα, σε μια προσπάθεια να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ και να του χρεώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και να το παρουσιάσει ως υπονομευτή του έργου και της προσωπικότητας του σημερινού Προέδρου, ο οποίος μάλιστα ήταν για πολλά χρόνια στέλεχός του. Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Ξεχνά η Νέα Δημοκρατία ότι και σε αυτόν τον τομέα είναι η πρώτη διδάξασα;

Ξεχνά ότι το 1990 αρνήθηκε να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο και μόνο για να γίνουν εκλογές και να κερδίσει την εξουσία; Τότε οι δημοσκοπήσεις ήταν με το μέρος της. Και τότε υποστηριζόταν ότι δεν χρειάζονταν εκλογές. Τις οποίες όμως προκάλεσε, τις κέρδισε και σχημάτισε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη και κολόνα στήριξής της τον Κατσίκη, ο οποίος αποστάτησε το ίδιο βράδυ από τη ΔΗΑΝΑ του κ. Στεφανόπουλου.

Τότε δεν υπονόμευε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως κατηγορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Τότε δεν υπήρχαν συνταγματικά και ηθικά προβλήματα; Όσα υποστηρίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ για τον κ. Παπούλια, ότι δηλαδή θα τον επανεκλέξει αν κερδίσει τις εκλογές, δεν έλεγε τότε ο κ. Μητσοτάκης για τον μακαρίτη Κωνσταντίνο Καραμανλή; Δεν έλεγε δηλαδή ότι η Ν.Δ. δεν επρόκειτο να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο, πριν γίνουν εκλογές, ούτε τον Κ. Καραμανλή σε περίπτωση που τον πρότεινε κάποιο κόμμα; Και ότι θα τον ψήφιζε μετά τις εκλογές όπως και έπραξε, μόνη με μόλις 151 ψήφους, εκείνης του κ. Κατσίκη συμπεριλαμβανομένης;

ΠΕΡΑ όμως από την ιστορία, για τη σημερινή αδυναμία της η Νέα Δημοκρατία μόνο τον εαυτό της πρέπει να μέμφεται. Εκεί που οδήγησε τη χώρα με την πολιτική της, το μείζον δεν είναι να εκλεγεί ο σημερινός ή άλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι να φύγει η ίδια από την κυβέρνηση.