«Xαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, καθώς προέχει να υπογράψω πρώτα το συμβόλαιό μου και μετά θα τα πούμε αναλυτικά», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ματίας Μπιέρσμιρ, όταν έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο 23χρονος Σουηδός κεντρικός αμυντικός όταν ρωτήθηκε τι γνωρίζει για τον Παναθηναϊκό και κάποιους από τους νέους συμπαίκτες του, αυθόρμητα σχολίασε: «Πρώτα από όλα ξέρω τον Σισέ, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος παίκτης», ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι πήρε τις καλύτερες συστάσεις για τον Παναθηναϊκό από τον συμπατριώτη του Μίκαελ Νίλσον, με τον οποίο μίλησε πριν από δύο εβδομάδες και ο οποίος του είπε ότι είχε μια πολύ ωραία εμπειρία στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο Μπιέρσμιρ υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό από την πλευρά του για να πανηγυρίσει επιτυχίες μαζί με τη νέα του ομάδα, ενώ αναφερόμενος στους Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς είπε: «Όλοι ξέρουν την αξία του Μέλμπεργκ. Θέλω να νικήσω και τον Μέλμπεργκ και τον Μαϊστόροβιτς. Γνωρίζω πόσο σπουδαία είναι αυτά τα παιχνίδια κι ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές. Εγώ θέλω από την πλευρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ για να έχουμε επιτυχίες». Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον μεγάλο αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό και τη μάχη που θα δοθεί για τον τίτλο αρκέστηκε να πει: «Ξέρω απλά ότι ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα».

ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο Ματίας Μπιέρσμιρ πέρασε χθες από ιατρικές εξετάσεις που ήταν όλες «καθαρές», ενώ σήμερα το πρωί θα υπογράψει το συμβόλαιό του που θα έχει διάρκεια τεσσάρων χρόνων και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αυστρία όπου θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή που βρίσκεται στο Κίτσμπουελ.

●●● Την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 9 μ.μ., η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει επίσημα τη φετινή ομάδα του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην οποία θα μετέχουν και οι νεοαποκτηθέντες Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης, Μπιέρσμιρ και Καντέ. Σε ανακοίνωσή της η «πράσινη» ΠΑΕ τονίζει ότι οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν από τις 19.30 για τους φιλάθλους, τους οποίους θα περιμένουν μια σειρά από εκπλήξεις, ενώ η όλη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με οικογενειακό διπλό.

«Πάμε για τελικές δοκιμές στην Αυστρία»


Λίγη ώρα μετά την άφιξη του Σκανδιναβού αμυντικού, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν οι 23 παίκτες του Παναθηναϊκού που αναχώρησαν για το Μόναχο, απ΄ όπου μετά οδικώς έφτασαν στο Κιτσμπούελ, όπου θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους και θα δώσουν τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια, το πρώτο σήμερα στις 7 μ.μ. (ΝΕΤ) με την Γκρόιτερ Φιρτ. Ο τεχνικός των «πρασίνων» Χενκ Τεν Κάτε στις δηλώσεις του λίγο πριν από την αναχώρηση, τόνισε ότι τα φιλικά παιχνίδια θα αποτελέσουν πρόβα τζενεράλε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, ενώ στα τρία φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε δεν είναι λογικό να παίξουν οι ίδιοι παίκτες, καθώς θα κάνουμε κάποιες δοκιμές. Πάντως, τόσο στον δεύτερο όσο και στον τρίτο αγώνα που οι αντίπαλοι είναι αρκετά ισχυροί θα διαπιστώσω κάποια πράγματα για τους παίκτες που έχω στο μυαλό μου εν όψει των αγώνων για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σισέ και ο Λέτο έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους και πλέον είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να παίξουν». ΚΑΝΤΕ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Από πλευράς παικτών μίλησε ο νεοαποκτηθείς Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος τόνισε: «Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι καλύτερα και σε λίγο καιρό θα είναι σαν να είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό να είμαστε έτοιμοι αυτή την εποχή, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να βρεθούμε στην κατάσταση που πρέπει τις ημέρες των αγώνων. Τα φιλικά παιχνίδια είναι για μας προπόνηση και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε». Στην αποστολή του Παναθηναϊκού μετέχουν οι Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Καρνέζης, Μουν, Μελίσσης, Καντέ, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μάτος, Σιμάο, Νίνης, Γκάμπριελ, Καραγκούνης, Λέτο, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σισέ, Μενσά και Μαχλελής, ενώ σήμερα αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπιάρσμιρ. Εκτός από το σημερινό φιλικό με την Γκρόιτερ Φιρτ, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή στο στάδιο «Λέογκανγκ» τη Χόφενχαϊμ και την προσεχή Δευτέρα στο στάδιο «Σααλφέλντεν» την Γκλάντμπαχ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ

Στην αποστολή για την Αυστρία δεν μετέχουν οι Ίβανσιτς, Μάντζιος, Τζιόλης, Κλέιτον, Δάρλας, Μόρις, Δημούτσος, Ντέιβιντ, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Χενκ Τεν Κάτε και τους έχει ζητηθεί να βρουν ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Για τον Ίβανσιτς η Σέλτικ είναι μια από τις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο ίδιος βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Σκωτία. Με δηλώσεις του στη «Sun» της Σκωτίας ο 25χρονος Αυστριακός μέσος τόνισε: «Η Σέλτικ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και θα ήταν φανταστικό να αγωνιστώ με τη φανέλα της. Έχω παρακολουθήσει ορισμένους αγώνες της στην τηλεόραση και οι οπαδοί της είναι απίστευτοι». Σε ό,τι αφορά τον Νασίφ Μόρις, το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός για έναν χρόνο στη Ράσινγκ Σανταντέρ, με την ισπανική ομάδα να έχει την οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, αλλά είναι βέβαιο πως μέχρι το τέλος του μήνα όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν τακτοποιηθεί.