Λίγες μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί και τυπικά η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, όμως στην ΑΕΚ η σκέψη όλων είναι τι θα γίνει από το καλοκαίρι και μετά. Με δεδομένο την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι καλύτερο από τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λίγκ, όλα στην Ένωση βρίσκονται στον «αέρα» καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ποιο διοικητικό σχήμα θα υπάρχει το καλοκαίρι και αν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Για τον Σερβοέλληνα τεχνικό, όλοι συμφωνούν ότι από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ, προσπάθησε να περάσει μία διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της και λίγο-πολύ τα κατάφερε καθώς η ομάδα έδειξε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απ΄ ό,τι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ διεκδικεί στα πλέι-οφ τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια αυτό που όλοι πιστώνουν και αναγνωρίζουν στον Μπάγιεβιτς, το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, είναι ότι κατάφερε να αξιοποιήσει κάποιους παίκτες (Ενσαλίβα, Ταχτσίδη) που επί Γιώργου Δώνη ήταν στο περιθώριο ή στην ομάδα των νέων.

Με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ουσιαστικά αρχίζουν τα ερωτήματα για την ΑΕΚ της νέας περιόδου. Τι θα προκύψει από τη συνάντηση Ντούσαν Μπάγιεβιτς με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Νίκο Θανόπουλο, ποιο θα είναι το μπάτζετ για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, τι στάση θα κρατήσει ο κ. Μελισσανίδης και ποια θα είναι η απάντηση του μεγαλομετόχου κ. Νοτιά στο ενδεχόμενο να μπει στην ΠΑΕ ο πρώην πρόεδρος της ομάδας; Τι θα γίνει με τα «βαριά» συμβόλαια που υπάρχουν στην ομάδα και ποιες θα είναι οι προτάσεις των Μπάγιεβιτς- Μανωλά για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας. Ποιοι παίκτες θα δουν την πόρτα της εξόδου και ποια θα είναι η στάση της διοίκησης σε ενδεχόμενες προτάσεις από το εξωτερικό για την παραχώρηση κάποιων παικτών (Κυργιάκου, Μπλάνκο).

Μετά τον τελικό

Μια πρώτη γεύση σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα υπάρξει μετά την επικείμενη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ κ. Θανόπουλου με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, που προσδιορίζεται αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 2 Μαΐου. Οι δύο άνδρες μπορεί να τα λένε συχνά στο τηλέφωνο, όμως από αυτή τη συνάντηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τόσο το μπάτζετ των μεταγραφών όσο και το τι θα πράξει ο κ. Νοτιάς το καλοκαίρι.

Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι λίγο πολύ γνωστοί. Ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού αρέσει στον τεχνικό της Ένωσης που τον έχει στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και για τον Ζαϊρί που μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα ο Καράμπελας, που το συμβόλαιό του με τον Άρη τελειώνει το καλοκαίρι, δείχνει να έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για τον Τριποτσέρη που έληξε η συνεργασία του με τον Λεβαδειακό. Τέλος, ενδέχεται ο 24χρονος Ρουμάνος αριστερός χαφ, Ίλιε Ιορντάτσε, που δοκιμάστηκε στους Θρακομακαδόνες και άφησε καλές εντυπώσεις στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, να είναι η πρώτη μεταγραφή της Ένωσης. Άλλωστε είναι ελεύθερος και το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό.

Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι λίγο πολύ γνωστοί. Ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού, ο Ζαϊρί που μένει ελεύθερος όπως και ο Καράμπελας