Στα πρόσωπα με τα οποία είχε οικονομικές δοσοληψίες με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγάλα χρέη απέναντί τους, επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του σαραντάχρονου Μπάμπη Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων και του τραυματισμού της συντρόφου του, τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες που έστησαν ενέδρα στον Λαζαρίδη έξω από το ξενοδοχείο όπου έμενε το τελευταίο διάστημα με τη σύντροφό του και το αγοράκι τους, ηλικίας δυόμισι ετών, είχαν λάβει εντολή να τον σκοτώσουν έναντι αμοιβής. Ωστόσο, διαπιστώνουν διαφορές στον τρόπο δράσης, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» που σχετίζεται με τους νονούς της νύχτας. Το πρώτο στοιχείο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το δεύτερο ο τρόπος που χτυπήθηκε το θύμα.
Οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν αυτόματο όπλοτύπου Καλάσνικοφ- με το οποίο γάζωσαν τον 40χρονο επιχειρηματία. Τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 30 φορές, χτυπώντας τον στο στήθος και στην κοιλιά. Με τέτοιο τρόπο στο παρελθόν έχουν ξεκαθαρίσει λογαριασμούς συμμορίες αλλοδαπών, κυρίως Αλβανών. Οι δράστες, όμως, δεν έριξαν «χαριστική βολή» στο κεφάλι- που αποτελούσε κοινό στοιχείο σε δολοφονίες από «νονούς».
Ο 40χρονος επιχειρηματίας φέρεται ότι είχε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς. Τον περασμένο Μάρτιο άγνωστοι τίναξαν στον αέρα με εκρηκτικό μηχανισμό (ο οποίος αποτελείτο από μεγάλη ποσότητα- επτά μασούρια- δυναμίτιδας) το νυχτερινό κέντρο «Μούσες» στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης.
Η σοβαρότερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη το όνομά του, ήταν πρόπερσι όταν κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας ανταγωνιστή του- ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Για την υπόθεση αυτή, ο Λαζαρίδης είχε απαλλαχθεί με βούλευμα. Φυσικός αυτουργός της απόπειρας ήταν ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στη φυλακή.
Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται κυρίως οι δραστηριότητες του Λαζαρίδη, μετά την πρόσφατη καταστροφή του νυχτερινού του κέντρου.
«Θα έφευγε από τη νύχτα»
Πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία αναφέρουν ότι είχε αποκτήσει μεγάλα χρέη τα οποία προσπαθούσε να ξεχρεώσει. Παράλληλα, εξετάζεται αν έχει βάση η δήλωση που είχε κάνει πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία «σε δύο χρόνια θα έφευγε από τη νύχτα και εκείνος και η σύντροφός του»: Αυτό που ερευνάται είναι πώς θα εξασφάλιζε οικονομικά ένα τέτοιο σχέδιο και αν σχετίζεται με τα χρέη του.
Ο Λαζαρίδης και η Αγγελική Ηλιάδη- μαζί της έχει αποκτήσει ένα παιδί και έχει ένα ακόμη με την επίσης τραγουδίστρια Πόπη Μαλλιωτάκη- έμεναν το τελευταίο διάστημα σε ξενοδοχείο στη Βούλα, καθώς ανακαίνιζαν το σπίτι τους. Παρά τη συνήθειά του να συνοδεύεται από προσωπική ασφάλεια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής βγήκε από το ξενοδοχείο μόνος με τη σύντροφό του.
Οι δράστες περίμεναν τον Λαζαρίδη κρυμμένοι σε μια πρασιά στη νησίδα απέναντι από το ξενοδοχείο. Μετά τη δολοφονία απομακρύνθηκαν με μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν.
Η Αγγελική Ηλιάδη, τραυματισμένη ελαφρά στο πόδι, μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας. Στο πλευρό της τις ώρες της νοσηλείας βρισκόταν συνεχώς η γιαγιά της, η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ.
Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι είχε μεγάλα χρέη τα οποία προσπαθούσε να ξεπληρώσει







