Δύο άνθρωποι – ένας πολίτης και ένας αστυνομικός- τραυματίσθηκαν χθες το μεσημέρι στη διάρκεια των νέων σοβαρών επεισοδίων στη Λευκίμη της Κέρκυρας ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Κάτοικοι της Λευκίμμης έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί προς το εργοτάξιο του ΧΥΤΑ, παρεμποδίζοντας τα αυτοκίνητα της αστυνομικής βάρδιας που περιφρουρεί το χώρο να περάσουν. Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι από τους κατοίκους άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες δυνάμεις της, προκλήθηκε ένταση και επεισόδια, στη διάρκεία των οποίων τραυματίσθηκαν ελαφρά ο πολίτης και ο αστυνομικός. Ενα περιπολικό πυρπολήθηκε, ενώ μία γυναίκα συνελήφθη και κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση επεισοδίων. Τα επεισόδια έληξαν με την επέμβαση ισχυρότερων αστυνομικών δυνάμεων, αλλά το κλίμα παρέμενε τεταμένο ολόκληρη τη νύχτα.

Είναι η τέταρτη φορά από τα τέλη του περασμένου Μαϊου που ξεσπούν επεισόδια: μάλιστα μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από ένα μηχανάκι ο οδηγός του οποίου προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο των συμπλοκών, καταδιωκόμενος από την αστυνομία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί τότε, για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των συνεργείων του εργολάβου που έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ, στο χώρο του εργοταξίου. Ανάλογα επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στα μέσα του Ιουνίου και τον Αύγουστο.