Τραγικές ήταν οι εμφανίσεις διαιτητών στα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, που έγιναν το Σαββατοκύριακο. Με τις αποφάσεις τους διαμόρφωσαν αποτελέσματα και δίκαια φωνάζουν οι ομάδες που αδικήθηκαν, καθώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από τους «άρχοντες» των αγώνων δεν διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να διευθύνουν αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Χθες στη συνεδρίασή της, η ΚΕΔ αποφάσισε να επιβάλει τιμωρίες σε τέσσερις διαιτητές, σε βοηθούς και σε παρατηρητές αγώνα, προκειμένου να στείλει μήνυμα ότι από ΄δώ και πέρα οι… εκπτώσεις τελείωσαν. Το θέμα είναι αν θα ληφθεί αυτό το μήνυμα ή θα έχουμε χειρότερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ

Πόσω μάλλον που την Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, και υπάρχει πιθανότητα να δούμε νέες… ομορφιές από τους ανθρώπους με τα «μαύρα». Η ΚΕΔ λοιπόν, αποφάσισε χθες να παραπέμψει στην Πειθαρχική Επιτροπή τον Γιάννη Σταυρίδη (Πιερίας) τον οποίο πρόσφατα προήγαγε σε διεθνή (!) η ΕΠΟ, για τις αποφάσεις του στο παιχνίδι Πανιώνιος- ΑΕΚ, καθώς ο παρατηρητής Αντώνης Σίπκας τον βαθμολόγησε με πέντε (5) στην εφαρμογή των κανονισμών αφού ακύρωσε κανονικό γκολ του Εντίνιο, ενώ δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου σε ανατροπή του Χούτου.

Επίσης έθεσε σε διαθεσιμότητα για τρεις αγωνιστικές τον Ηλία Μαζαράκο (Άρτας) που ήταν στο παιχνίδι ΟΦΗΟλυμπιακός, όπου μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε, ανεχόμενος το υπερβολικά σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων. Μαζί με τον Μαζαράκο τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή και ο παρατηρητής του, Μάλαμας Τεβεκέλης, ο οποίος βαθμολόγησε τον Αρτινό διαιτητή με 7,23(!), κλείνοντας τα μάτια του στην εφαρμογή των κανονισμών και τον πειθαρχικό έλεγχο. Ακόμα, σε διαθεσιμότητα για τρεις αγωνιστικές τέθηκαν ο υπέρβαρος διαιτητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας), για λάθη του στον πειθαρχικό έλεγχο και ο παρατηρητής του Μανώλης Παπατριανταφύλλου από το Κιλκίς. Το καρέ των τιμωρηθέντων με την παραπομπή του στην Πειθαρχική Επιτροπή συμπλήρωσε ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Αθήνας) που ήταν στον αγώνα ΗρακλήςΠανθρακικός και βαθμολογήθηκε με πέντε (5) από τον παρατηρητή Γιάννη Σπυρόπουλο στην εφαρμογή των κανονισμών. Τέλος, τη μεγαλύτερη βαθμολογία (7,92) στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής πήρε ο Δημήτρης Κύρκος από την Ήπειρο, για την απόδοσή του στο παιχνίδι Πανσερραϊκός- Λάρισα.