Πόλεμος για το νερό της Κάρλας πριν καν ανασυσταθεί η λίμνη ξέσπασε στη Μαγνησία με αφορμή τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στην ανόρυξη 50 γεωτρήσεων στα χωριά γύρω από τη λίμνη προκειμένου να υδροδοτηθεί ο Βόλος.


Oι αγρότες της περιοχής, που ήδη φέτος είδαν μέρος της παραγωγής τους να καταστρέφεται από τη λειψυδρία, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση των σχεδίων του ΥΠΕΧΩΔΕ αφού, όπως λένε, το νερό των γεωτρήσεων θα λείψει από το αρδευτικό δίκτυο. Όπως υποστηρίζουν, οι γεωτρήσεις

ΤΟ 2013

Οι εργασίες κατασκευής του νέου αρδευτικού δικτύου ξεκινούν περίπου σε ένα μήνα και το έργο στο σύνολό του θα ολοκληρωθεί το 2013

πρέπει να γίνουν μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανασύστασης της λίμνης και αφού θα έχει εμπλουτισθεί ο υδροφόρος ορίζοντας, ενώ δεν πείθονται από το υπουργείο που αντιτείνει ότι οι γεωτρήσεις δεν πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα.

Στο πλευρό τους, μάλιστα, συντάχθηκαν χθες ο νομάρχης Μαγνησίας και ο δήμαρχος Βόλου κ.κ. Παπατόλιας και Βούλγαρης. «Είναι φυσικό να αγανακτούν οι αγρότες και να φθάνουν ακόμη και σε ακρότητες, όταν βλέπουν ότι το αρμόδιο υπουργείο, αντί να προχωρά στην ανασύσταση της λίμνης, προκηρύσσει έργα όπως αυτό της ενίσχυσης της μείζονος περιοχής του Βόλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας. Όπως τόνισε, οι φορείς της Μαγνησίας θα διεκδικήσουν δυναμικά την ολοκλήρωση των έργων για την αναγέννηση της λίμνης Κάρλας και τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Οι εργασίες κατασκευής του νέου αρδευτικού δικτύου ξεκινούν περίπου σε ένα μήνα. Βάσει του χρονοδιαγράμματος, το έργο στο σύνολό του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.