Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» οι οπαδοί του Πανιωνίου στον νεοαποκτηθέντα Αλβάρο Ρεκόμπα, δίνοντας έντονο «κυανέρυθρο» χρώμα στην περιοχή των Σπάτων. Ο 32χρονος διεθνής Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός έφτασε στην Αθήνα με πτήση από τη Ρώμη μαζί με την οικογένειά του για μόνιμη εγκατάσταση και έγινε αντικείμενο λατρείας από τους 1.000 περίπου φίλους της ομάδας της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι τον αποθέωσαν με συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Ο Ρεκόμπα αναμένεται από σήμερα να τεθεί στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα, καθώς θα χρειαστούν περίπου 25 μέρες για να αποκτήσει καλή φυσική κατάσταση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του Πανιωνίου, ο πρώην παίκτης της Ίντερ θα είναι έτοιμος για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Η απόκτηση του Αλβάρο Ρεκόμπα από τον Πανιώνιο πήρε διεθνείς διαστάσεις καθώς αναφορά έκανε και η επίσημη ιστοσελίδα της UΕFΑ, αναφέροντας: «Ο Ρεκόμπα μεταγράφηκε στον ελληνικό σύλλογο, Πανιώνιο, ύστερα από μία μακρά παρουσία στην Ίντερ Μιλάνου που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι».

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στο δυναμικό του Πανιωνίου ανήκει από το Σάββατο και ο επίσης Ουρουγουανός διεθνής Φαμπιάν Εστογιάνοφ, που έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης

ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ Η ΦΑΝΕΛΑ

Στην μπουτίκ της ΠΑΕ η φανέλα του Ρεκόμπα με το νούμερο 9 από την πρώτη ημέρα της διάθεσής της έχει γίνει ανάρπαστη. Τα ευχάριστα όμως για τους φίλους της ομάδας της Νέας Σμύρνης δεν σταμάτησαν στον Ρεκόμπα, καθώς στο δυναμικό του Πανιωνίου ανήκει από το Σάββατο και ο συμπατριώτης του διεθνής μέσος Φαμπιάν Εστογιάνοφ (με κοινοτικό διαβατήριο) που έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 26χρονος παίκτης συμφώνησε κατ΄αρχήν για συμβόλαιο 1+1 χρόνια, κάτι που επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ τονίζοντας ότι «… ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε και να ανακοινώσουμε τη μεταγραφή του στον σύλλογό μας τις επόμενες ημέρες». Σήμερα ο Εστογιάνοφ, που θα αμείβεται με 700.000 ευρώ ετησίως, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή του από την ΠΑΕ. Σε ό,τι αφορά τον Τιάγκο Μότα, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τη διοίκηση του Πανιωνίου ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο Άντερσον Γκονσάγκα στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Πανιωνίου, στο χθεσινό φιλικό με τον Ηλυσιακό (2-1) που έγινε στο προπονητικό κέντρο των «κυανέρυθρων» στο Κορωπί. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, που αγωνίστηκε για περίπου 70 λεπτά, έδειξε να διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ήταν κινητικός και άφησε πολλές υποσχέσεις για την εξέλιξή του σε βασικό στέλεχος της ομάδας, μόλις προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Και τα δύο γκολ του Πανιωνίου πέτυχε ο Γιώργος Μπάρκογλου (23΄ και 52΄) ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι. Για τον Ηλυσιακό μείωσε στο 53΄ ο Παβιό. Δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Χούτος, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ντιαβαρά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Σκούφαλης (72΄ Ντελούρα), Κοιλιάρας, Άντερσον (68΄ Σιαλμάς), Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Μπάρκογλου, Κοντοές (80΄ Κόντι), Φακίνος.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Μανωλόπουλος, Κοκκίνης, Γκαρέ, Χάλαρης, Δήμου, Παυλίδης, Ρέιζερ, Τσαμπουρής, Όμο, Σκάρος, Καμπάς. Έπαιξαν ακόμα οι Ταμπάσης, Αυλωνίτης, Παβιό, Νάστος, Φρίμπονγκ, Μοντρόνι, Αθανασόπουλος, Βελέτης, Τσιτσομήτσος και Τόλιμιρ.

Τρέλα για Ρεκόμπα


Ο Αλβάρο Ρεκόμπα έφτασε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο των Σπάτων και γνώρισε την αποθέωση από περίπου 1.000

φίλους του Πανιωνίου! Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή, όχι λόγω του φθινοπωρινού καύσωνα, αλλά γιατί ο Ουρουγουανός μέσος έγινε πρωταγωνιστής μιας άνευ προηγουμένου υποδοχής για τα δεδομένα της νέας του ομάδας.