Τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Πανιώνιος, καθώς απομένουν τα τυπικά για να φορέσει τη φανέλα του ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο 32χρονος Ουρουγουανός επιθετικός, που έχει κάνει πολύ μεγάλη καριέρα στα ιταλικά γήπεδα με τα χρώματα της Ίντερ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης για συμβόλαιο δύο χρόνων και με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ. Ο Ρεκόμπα την τελευταία αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε δανεικός για έναν χρόνο στην Τορίνο και από το τέλος Ιουνίου έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ, καθώς δεν περιλαμβανόταν στα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Ουρουγουανός άσος ήταν χθες στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου Κωνσταντίνο Τσακίρη, με τον οποίο συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Μεσολαβητής για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής είναι ο Λάμπρος Χούτος, που συνδέεται με στενή φιλία με τον πρώην συμπαίκτη του στην Ίντερ και είναι αυτός που τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι οι πρώτες επαφές με τον Ρεκόμπα είχαν γίνει στις αρχές του καλοκαιριού, όμως το κασέ του ήταν απλησίαστο για τα δεδομένα του Πανιωνίου. Μετά την πώληση του Ράφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ, τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο του Πανιωνίου τού επέτρεψαν να προχωρήσει στην υπέρβαση, κάτι που έγινε χθες. Άν και επίσημα από τον Πανιώνιο δεν ανακοινώθηκε οτιδήποτε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φάνης Γαλλής με δήλωσή του επιβεβαίωσε την επικείμενη μεταγραφή, λέγοντας ότι «… είναι δώρο του κ. Τσακίρη στην ομάδα», τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Ρεκόμπα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα τεθεί στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός όταν ρωτήθηκε χθες για τον Ρεκόμπα απέφυγε να πάρει θέση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλει ούτε να επιβεβαιώσει ούτε και να διαψεύσει φήμες για την απόκτηση του διεθνούς μεσοεπιθετικού.

«ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ»

Μεσολαβητής για την πραγματοποίηση της μεταγραφής είναι ο Λάμπρος Χούτος, που συνδέεται με στενή φιλία με τον πρώην συμπαίκτη του στην Ίντερ και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα

Δεινός σκόρερ από μακριά αλλά και με ψυχολογικές μεταπτώσεις


Τι είδε ο «Κινέζος» στον Πανιώνιο; Ο Αλβάρο Αλεχάντερ Ρεκόμπα Ριβέρο, άλλοτε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου, χάριν του γαλαντόμου προέδρου της Ίντερ και φανατικού του θαυμαστή, Μάσιμο Μοράτι, είναι πολύ πιθανό να κοσμεί από τις επόμενες ημέρες το πρωτάθλημα της Super League με τα χρώματα του Πανιωνίου.

Τον «Κινέζο», όπως είναι το προσωνύμιό του, ανακάλυψε το 1996 στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο ο θρύλος της Ίντερ Σάντρο Ματσόλα ο οποίος εισηγήθηκε και την απόκτησή του.

Για δέκα χρόνια (1997-2007)- με μία μικρή παύση έξι μηνών όταν αγωνίστηκε δανεικός στη Βενέτσια- ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα των «νερατζούρι» με την οποία πέτυχε πολλά εντυπωσιακά γκολ εκμεταλλευόμενος την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, το δυνατό αριστερό σουτ, την ταχύτητα και τη δεινότητά του στο σκοράρισμα με απευθείας χτυπήματα φάουλ.

Η εξέλιξή του ήταν τόσο ραγδαία, κυρίως όταν δόθηκε δανεικός στη Βενέτσια, ώστε το 2000 συμπεριλήφθηκε μεταξύ των κορυφαίων παικτών του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, χαρακτηρίστηκε «νέος Μαραντόνα» ενώ ο Μοράτι του προσέφερε ηγεμονικό συμβόλαιο με αποδοχές σημερινά 5 εκατ. ευρώ, που τον κατέστησαν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του κόσμου. Στις αρχές του 2001 οι πρώτες θαμπάδες έκαναν την εμφάνισή τους όταν αποκαλύφθηκε η πλαστότητα του πορτογαλικού διαβατηρίου του το οποίο χρησιμοποιούσε για να θεωρείται κοινοτικός. Πρωτόδικα τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό αλλά στην έφεση η τιμωρία έπεσε στους τέσσερις μήνες.

Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις και οι συχνοί τραυματισμοί του, τον έκαναν αντιπαθή στους προπονητές του, κυρίως στον Έκτορ Κούπερ, οι οποίοι τον άφηναν όλο και πιο συχνά στον πάγκο.

Οι καλές του σχέσεις με τον πρόεδρο Μοράτι τον κράτησαν στο Μεάτσα μέχρι πέρυσι, όταν τελικά δόθηκε δανεικός στην Τορίνο. Όμως κι εκεί δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν ως βασικός.

Αν η μεταγραφή του Ρεκόμπα στον Πανιώνιο ολοκληρωθεί, ασφαλώς θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.