Ασύνδετος και με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του παρουσιάστηκε ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός, καθώς χθες στο πρώτο φετινό παιχνίδι του στο στάδιο «Καραϊσκάκη» και μπροστά σε 20.000 οπαδούς του επιβλήθηκε 1-0 της Χετάφε. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού προβλημάτισε, αφού μένουν 13 μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν εικόνα που δεν συμβαδίζει με τον χρόνο της προετοιμασίας τους. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι ο χθεσινός Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια που έδωσε σε Αυστρία και Ολλανδία. Και θα έχουν δίκιο. Αυτή όμως η βελτίωση δεν είναι αρκετή για να αντιστρέψει τη συνολική εικόνα της ομάδας, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της.

ΣΟΥΠΕΡ ΑΒΡΑΑΜ

Το θετικό από το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να κερδίζει κάποιους παίκτες. Η αναφορά γίνεται ιδιαίτερα για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν άψογος, ενώ πολλές φορές βγήκε μπροστά και προσπάθησε να σκοράρει.

Στα θετικά του χθεσινού Ολυμπιακού ήταν η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του στην αντίπαλό τους, ενώ στα αρνητικά η αδυναμία τους να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Υπήρξαν κάποια διαστήματα που οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αρετές, αλλά αυτά τα διαστήματα μεγαλύτερο ρόλο έπαιξαν οι ικανότητες των Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Αβρ. Παπαδόπουλου παρά η αφομοίωση αυτών που θέλει ο Ισπανός τεχνικός. Η ελληνική ομάδα είχε διάθεση να προσφέρει θέαμα, αλλά οι τελικές επιλογές ήταν λανθασμένες καθώς οι επιθετικές προσπάθειες των παικτών της δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Αμπονταντσιέρι. Οι καλύτερες στιγμές για τον Ολυμπιακό ήταν στο 30΄ όταν ο Παπαδόπουλος από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την ισπανική εστία και στο 41΄ ύστερα από σέντρα του Τζόρτζεβιτς, ο Γκαλέτι δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην εστία της Χετάφε, ενώ το γκολ ήλθε ένα λεπτό αργότερα ύστερα από κόρνερ του Γκαλέτι, όταν ο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Αμπονταντσιέρι. Η μόνη καλή στιγμή για τη Χετάφε στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκε στο 45΄ με τον Ούτσε να μη μπορεί να σκοράρει από ευνοϊκή θέση. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός πίεσε και δημιούργησε φάσεις για γκολ τις οποίες δεν αξιοποίησε.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γερμανάκου. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Νικοπολίδης, Τοροσίδης (46΄ Γκαλίτσιος), Ζεβλάκοφ (80 Άντζας), Α. Παπαδόπουλος, Ντομί (68΄ Ραούλ Μπράβο), Στολτίδης (73΄ Γ. Παπαδόπουλος), Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (80΄ Μενδρινός), Όσκαρ, Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς (68΄ Μήτρογλου).

ΧΕΤΑΦΕ: Αμπονταντσιέρι, Λιχτ, Κοτέλο (26΄ Γκουερόν), Γκαβιλάν, Μανού, Μάριο, Γκρανέρο, Σελεστινί, Κάτα Ντιαθ, Κόντρα, Ούτσε.

Φινάλε το Σαββατοκύριακο με Ντιόγκο


Σκληρή παρτίδα πόκερ παίζει η διοίκηση της Πορτουγκέζα και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της Μανουέλ ντα Λούπα, ο οποίος προσπαθεί να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από την παραχώρηση του Ντιόγκο. Χθες τα ξημερώματα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πορτουγκέζα, το οποίο τελικά δεν έδωσε απάντηση στην πρόταση του Ολυμπιακού για την παραχώρηση του 21χρονου επιθετικού. Κίνηση τακτικής; Ίσως. Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, δείχνει αποφασισμένος να ενισχύσει την ομάδα του με παίκτες πρώτης γραμμής και οι πληροφορίες από την Πλατεία Αλεξάνδρας αναφέρουν ότι θα γίνει νέα προσπάθεια για την απόκτηση του Ντιόγκο. Πάντως σε περίπτωση που η διοίκηση της Πορτουγκέζα απορρίψει και τη νέα προσφορά που αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για άλλον επιθετικό, με βασικό υποψήφιο τον 19χρονο Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο. Ο Γκιγιέρμε αποτελεί επιλογή του Νινιάδη, που τον έχει παρακολουθήσει αρκετά στα ταξίδια που έκανε στη Βραζιλία και τα σχόλια που τον συνοδεύουν είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο με προδιαγραφές για μεγάλη καριέρα. Εκτός των παραπάνω, ανοιχτό παραμένει ακόμα και το θέμα του έμπειρου Βραζιλιάνου της Μπέτις, Εντού,

ΛΥΣΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να κινηθούν για άλλον επιθετικό, με βασικό υποψήφιο τον 19χρονο Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο

τον οποίο επιθυμεί διακαώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πάντως, από τη σημερινή κλήρωση της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, πολλά θέματα που σχετίζονται με τις μεταγραφές των «ερυθρόλευκων» θα ξεκαθαρίσουν οριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον αμυντικό μέσο, πρώτη επιλογή φαίνεται ότι είναι ο Αλμπέδα της Βαλένθια, ενώ το νέο όνομα που προέκυψε είναι του Ντούντου που αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί πέρυσι. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος διεθνής Βραζιλιάνος στο φετινό πρωτάθλημα της Ρωσίας (έχουν γίνει μέχρι τώρα 15 αγώνες) έχει αγωνιστεί σε δύο ολόκληρο το 90λεπτο, σε πέντε έχει γίνει αλλαγή και τρεις φορές πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Προέρχεται από τραυματισμό και μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το συμβόλαιο του Ντούντου λήγει σε ένα χρόνο, ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει άλλο στη ρωσική πρωτεύουσα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δείχνει διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Τέλος, σήμερα αναμένεται να λήξει το θέμα με τον Σεμπάστιαν Λέτο της Λίβερπουλ. Αν ο παίκτης δεν πάρει άδεια εργασίας στην Αγγλία, τότε θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό στον οποίο θα αγωνιστεί δανεικός για δύο χρόνια από τη Λίβερπουλ.

Στο μεταξύ χθες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαύρη λίστα του Ερνέστο Βαλβέρδε, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι ο προπονητής έδωσε στη διοίκηση ονόματα παικτών που δεν υπολογίζει.