Μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει με προκήρυξή της την ευθύνη για δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα στην Αθήνα αλλά και της έκρηξης στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας πριν από τέσσερα χρόνια. Στην Αθήνα οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο κτίριο που στεγάζει γραφεία των γερμανικών εταιρειών «Ζίμενς» και «Μπάγερ» στο Μαρούσι (24/6). Είχε εκραγεί μόνον ο πυροκροτητής, προκαλώντας ελάχιστες ζημιές σε τζαμαρία. Η δεύτερη έγινε προχθές το βράδυ στο Νέο Κόσμο σε γραφεία της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) αλλά η πυροδότηση ήταν ανεπιτυχής.
Η επίθεση στη Λάρισα σημειώθηκε δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες (29/5/2004) αλλά και σε μια περίοδο που συζητείτο η μεταφορά των κρατουμένων της 17 Νοέμβρη στις φυλακές της Θεσσαλικής πόλης. Κοινό στοιχείο της συνδεσμολογίας των εκρηκτικών μηχανισμών και στις τρείς περιπτώσεις ήταν το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επιδιώκετο η πυροκρότηση.
Η προκήρυξη εστάλη χθες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με γραφείο ταχυμεταφορών. Αποτελείται από επτά σελίδες, αποθηκευμένες σε CD-ROM το οποίο βρισκόταν σε φάκελο που είχε ως σφραγίδα ένα κόκκινο αστέρι. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην λαϊκή αντίσταση απέναντι στα σκάνδαλα, τη διαφθορά και την εκμετάλλευση του νέου προλεταριάτου και των αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων. Η οργάνωση σημειώνει ότι η επίθεση στη Λάρισα ήταν «πράξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους με στόχο την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μεταγωγής τους». Η επίθεση στην ΟΚΕ συμβολίζει την αντίδραση στις αντιλαϊκές πολιτικές ενώ στη «Ζίμενς» και «Μπάγερ» τη διαμαρτυρία για την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών εταιρειών στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα του νεοφιλελευθερισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από