Πέσανε κορμιά χθες στη Λιβαδειά, στο ντέρμπι των ομάδων που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τελικά ο Λεβαδειακός νίκησε την Καλαμαριά με 2-0 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του, αλλά ο Απόλλωνας ακόμη φωνάζει για τη διαιτησία και ειδικά για ένα πέναλτι που σφυρίχτηκε εις βάρος του από τον ρέφερι Μαζαράκο.

Ο εν λόγω διαιτητής, που αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους φιλοξενούμενους, απέβαλε… μετά τη λήξη του αγώνα τον Ζαπρόπουλο, ο οποίος κινήθηκε εναντίον του προφανώς για να χειροδικήσει και ακολούθως τον εξύβρισε. Επακολούθησε κομφούζιο, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν.

Με λίγα λόγια ήταν ένα σκληρό ματς, άτεχνο καιλόγω της κρισιμότητάς του- αγχώδες. Ο Λεβαδειακός τη γλίτωσε φτηνά στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Απόλλωνας δημιούργησε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπάρκογλου (16΄), Μπρίτο (12΄, 29΄). Στην επανάληψη, οι Βοιωτοί παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και το γρήγορο γκολ (48΄ με αμφισβητούμενο πέναλτι) τους έλυσε τα πόδια και έδιωξε το άγχος. Σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος και ήλεγχε το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 78΄ ο Ρέγιες σημείωσε ένα υπέροχο γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη.

●●● Η φάση που άναψε τα αίματα έγινε στο 48΄. Σε μια σέντρα σουτ, ο Κόλτσης φάνηκε να αποκρούει την μπάλα με τον ώμο. Ο διαιτητής Μαζαράκος ωστόσο είδε χέρι και σφύριξε πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο (1-0).

●●● Στο 78΄ ο Ρέγιες πήρε την μπάλα από τον Ντιμπαλά και με εξαιρετικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κόβατς (2-0).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τεννές: «Η νίκη μας ήταν δίκαιη. Μάλιστα έπρεπε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Παλεύουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος».

Κατσαβάκης: «Το πέναλτι ήταν ανύπαρκτο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα μου ήταν καλύτερη. Μετά μας πήρε από κάτω και δεν μπορέσαμε να ανακάμψουμε. Ο Ζαπρόπουλος; Απλώς διαμαρτυρήθηκε, δεν έβρισε και είδε κόκκινη κάρτα».