Εντυπωσιακός ο Λεβαδειακός, πέτυχε μεγάλη- τόσο σε έκταση όσο και σε σπουδαιότητα- νίκη με 3-0 επί του Ηρακλή στον εξ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα της Βοιωτίας εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, ξεκινώντας πολύ δυνατά το παιχνίδι και επιβάλλοντας τον ρυθμό που ήθελε και έφτασε γρήγορα στην επιτυχία. Στο 24΄ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μοντόγια, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γιαννούλη έπειτα από κεφαλιά του Παρασκευαΐδη, το οποίο αξιοποίησε ο Λεονάρντο (1-0).

Στο διάστημα αυτό ο Ηρακλής παρουσίαζε πολλά κενά στην αμυντική του γραμμή και πολλά λάθη στην ανάπτυξή του, με αποτέλεσμα στο 34΄ ύστερα από σφάλμα του Μαλαγκουένιο, ο Μοντόγια με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 2-0.

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, καθώς ο Λεβαδειακός αν και έριξε τον ρυθμό του εξακολούθησε να ελέγχει το παιχνίδι, ενώ ο αντίπαλός του, που έκανε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του, δεν έδειχνε ικανός να τον απειλήσει. Μοναδική ευκαιρία του Ηρακλή ήταν στο 63΄ με τον Φονσέκα που προσπάθησε μόνος του, αλλά απέτυχε να μειώσει το σκορ. Ο θρίαμβος του Λεβαδειακού ολοκληρώθηκε στο 76΄ όταν ύστερα από πάσα του Ντιμπαλά, ο Μοντόγια με σουτ πέτυχε το 3-0.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Μιχάλη Γερμανάκου (Αθήνας), ο οποίος στο 80΄ αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Παππά. Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Ανδράλας, Λουμπούτης, Κρούπι, Γιαννούλης, Λέιτε, Τσάβι, Μάρκες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Εμεράν, Λουμπούτης, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Ανδράλας, Σίντζιλορτζ, Ρέγιες (74΄ Ζησόπουλος), Λεονάρντο (71΄ Διαμάντης), Μοντόγια, Κρούπι (72΄ Ντιμπαλά).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πάρντο, Μπρούνο Λέιτε, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Μαλαγκουένιο, Πουρσανίδης (46΄ Ααρόν), Τσάβι, Γιάντσης (75΄ Τσάβι), Φονσέκα, Μάρκες, Ριμπέιρο (88΄ Παπαστεργιανός).