ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για τις επιχειρήσεις στην Κρήτη αναζητά επειγόντως η Αστυνομία, ύστερα από την άρνηση αστυνομικών που ήδη υπηρετούν στο νησί, να συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις. Με επείγουσα εντολή που στάλθηκε χθες σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής ζητούνται αστυνομικοί, οι οποίοι θα δεχθούν για τρεις μήνες να αποσπασθούν σε κλιμάκιο που έχει δημιουργηθεί για τον λόγο αυτό στα Ανώγεια.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να βρεθούν αστυνομικοί που θα δεχθούν να έρθουν στην Κρήτη έστω και για 3 μήνες, που έχουμε ζητήσει ενίσχυση από κάθε είδους αστυνομικό. Ακόμη και από αυτούς που δουλεύουν στα γραφεία και δεν είναι επιχειρησιακοί». Οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί έχουν προθεσμία μέχρι και σήμερα να δηλώσουν συμμετοχή στο «εθελοντικό», αν και όπως επισημαίνουν επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., «εξαιτίας του μικρού αριθμού των ενδιαφερομένων ίσως να δοθεί μια μικρή ακόμη παράταση».

Μισθός και μόρια

Τα «δώρα» που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλοπιάσει τους «εθελοντές» αστυνομικούς, είναι να τους πληρώσει όλα τα προσωπικά τους έξοδα, δηλαδή ξενοδοχείο και φαγητό, για όσο καιρό μείνουν στην Κρήτη, να τους δώσει έναν επιπλέον μισθό που προκύπτει από τα εκτός έδρας που θα λαμβάνουν, καθώς και μόρια για μελλοντική αίτηση μετάθεσής τους. Όπως εκτιμά ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στη συνέχιση των επιχειρήσεών μας, από τη στιγμή που οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κρήτη δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν την αστυνόμευση της περιοχής στα Ζωνιανά». Όπως υποστηρίζει ο ίδιος αξιωματικός, «θα θέλαμε να υπάρξει μεγάλος αριθμός εθελοντών, διότι στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις έρευνές μας σε Ηράκλειο, Χανιά, Σητεία και άλλες περιοχές της Κρήτης, όπου υπάρχουν χασισοφυτείες. Όμως χρειάζεται να κινητοποιήσουμε μεγάλες ομάδες».

Αν δεν πετύχει η «εθελοντική» προσέλευση των αστυνομικών και προκειμένου η αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά να μην οδηγηθεί σε φιάσκο ελλείψει αστυνομικών, θα δοθεί διαταγή για υποχρεωτική μετακίνηση.