Οι βιντεοκάμερες με DVD εξακολουθούν να είναι οι αγαπημένες των καταναλωτών χάρη στην ευχρηστία τους.

Στην αγορά κυκλοφόρησαν νέα μοντέλα, με αρκετές καινοτομίες και ψηφιακές ευκολίες.


Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν δείξει την προτίμησή τους στη χρήση του σκληρού δίσκου ως αποθηκευτικού μέσου για τις βιντεοκάμερες, οι καταναλωτές όμως επιμένουν κλασικά. Οι βιντεοκάμερες που χρησιμοποιούν DVD για την αποθήκευση βίντεο τα πηγαίνουν πολύ καλά και λογικό είναι να βλέπουμε συνεχώς νέα μοντέλα με εξελιγμένες δυνατότητες.

Το σύνολο των καταναλωτών είναι εξοικειωμένο με τα DVD και σχεδόν όλα τα νοικοκυριά διαθέτουν DVD player στο σαλόνι τους. Δεν θα μπορούσε λοιπόν οι βιντεοκάμερες με DVD να μην αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές, ειδικά αφού εξοπλίζονται με τεχνολογικές καινοτομίες και ψηφιακές ευκολίες. Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η ενσωμάτωση αισθητήρων υψηλής ευκρίνειας στα νέα μοντέλα αρκετών κατασκευαστών, με αποτέλεσμα οι νέες DVD βιντεοκάμερες να προσφέρουν αψεγάδιαστο βίντεο αλλά και λήψη φωτογραφιών σε πολύ καλή ανάλυση. Επίσης, τα ακριβότερα μοντέλα διαθέτουν και υψηλής ποιότητας οπτικά, με καλούς φακούς και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Όπως είναι φυσικό και η ποικιλία των τιμών είναι πολύ μεγάλη, με μοντέλα που αρχίζουν κάτω από 300 ευρώ και υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε έξι μοντέλα που διαθέτουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και ποιοτική κατασκευή.

Τip

Πλεονεκτήματα

* Ευρεία διείσδυση των DVD σε κάθε σπίτι.

* Ευχρηστία καθώς καταργείται η ανάγκη μετεγγραφής των λήψεών σας.

* Υψηλές δυνατότητες και καινοτομίες, όπως υψηλή ευκρίνεια στο βίντεο και φωτογραφίες σε ανάλυση ακόμα και 6ΜΡ.

Μειονεκτήματα

* Κόστος αναλωσίμων (δίσκοι DVD)

* Χαμηλότερη αποθηκευτική δυνατότητα (σε σχέση με τις βιντεοκάμερες σκληρού δίσκου, στοιχείο που γίνεται αισθητό στις λήψεις υψηλής ευκρίνειας.