ΜΟΝΟ στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό: ενώ η Πολιτεία ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε καμπάνιες για να πείσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία αυταναφλέγονται λόγω κακής συντήρησης!

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να αρπάξουν φωτιά είκοσι λεωφορεία την ώρα που μετέφεραν επιβάτες, για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Ξεκίνησαν επιτέλους ελέγχους στα αμαξοστάσια, αλλά τα αποτελέσματά τους προκαλούν σοκ. Πολλά από τα λεωφορεία είναι… κινούμενες βόμβες, με προφανείς κινδύνους για τους πολίτες που επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ντροπή για την κυβέρνηση και τους γαλάζιους «μάνατζερς» των συγκοινωνιών το ότι άφησαν να φθάσει σε σημείο διάλυσης μια κρατική επιχείρηση, το έργο της οποίας συνδέεται με την καθημερινή μετακίνηση σχεδόν δύο εκατομμυρίων επιβατών.

ΚΑΙ μπορεί το Μετρό να δουλεύει- ακόμα- χωρίς προβλήματα, αλλά για τους περισσότερους κατοίκους του Λεκανοπεδίου τα λεωφορεία παραμένουν η μοναδική επιλογή συγκοινωνίας, εφόσον δεν θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι αστικές συγκοινωνίες πληρώνουν και αυτές το τίμημα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής της κυβέρνησης που οδηγεί και άλλες κρατικές επιχειρήσεις στην απαξίωση όπως η ΔΕΗ, η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ.

ΑΥΤΑ μάλιστα συμβαίνουν την ώρα που όλοι, και πρώτη η κυβέρνηση, παραδέχονται ότι η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελεί τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στις μεγάλες πόλεις και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλεί η αλόγιστη χρήση των Ι.Χ.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τις αστικές συγκοινωνίες τις ξεχαρβαλώνει. Και τις χρησιμοποιεί ως κομματικά φέουδα για το βόλεμα ημετέρων, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των επιβατών που τις έχουν ανάγκη και τις πληρώνουν.