«Η μόδα είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να είμαι δημιουργικός. Τώρα πια με τη μουσική δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, γι΄ αυτό και ασχολήθηκα με τη μόδα. Κάποιοι κάνουν μόδα για να βγάλουν χρήματα. Εγώ είμαι απαίσιος επιχειρηματίας, γιατί το μόνο που με νοιάζει είναι να εκφράζω τη διαστροφή μου όσο και την ανθρωπιά μου», λέει ο Μπόι Τζορτζ. Ο άξιος εκπρόσωπος της κλαμπ σκηνής των ΄80s, που βρίσκεται ανάμεσά μας όχι ως DJ αλλά ως σχεδιαστής ρούχων και καλεσμένος στη 2η Διεθνή Εβδομάδα Μόδας ΑthensΧclusive Designers W eek.

Με ένα κόκκινο καπέλο από τσόχα, σε σχήμα Φεντόρα, με διάφορα τατουάζ ζωγραφισμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ως άξια μετάλλια εκκεντρικότητας και της μακρόχρονης θητείας του στο κλάμπινγκ του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ο Μπόι Τζορτζ τοποθετήθηκε για το πού πάει η μόδα, η μουσική και η αφεντιά του. «Η ποπ μουσική ήταν μία υπέροχη εμπειρία που τώρα πια ξέφτισε σε ένα βιομηχανοποιημένο κατασκεύασμα.

Όταν έκανα ποπ οι άνθρωποι σε θαύμαζαν επειδή ήσουν ασυνήθιστος. Σήμερα λατρεύουν την ποπ μουσική και θαυμάζουν όσους παραμένουν ίδιοι με τους υπολοίπους. Όμως εγώ δεν υπήρξα ποτέ συνηθισμένος για να είναι η ζωή μου εύκολη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα με την αίσθηση ότι είμαι αουτσάιντερ. Κι αυτό μπορώ να το συνεχίσω μόνο μέσα από τη μόδα, που εξακολουθεί και αφήνει χώρο για δημιουργικά άτομα όπως εμένα».

Ο Μπόι Τζορτζ έχει κάνει τον κύκλο του. Άρχισε με ένα μαγαζί στην Κάρναμπι Στριτ στο Λονδίνο, φτιάχνοντας τα δικά του ρούχα για να πηγαίνει στα πάρτι και να κάνει εντύπωση. Ο δημιουργός των Culture Club και της επιτυχίας «Κarma Chameleon» έγραψε τη δική του ιστορία στα ΄80s με τα μακριά μαλλιά του πλεγμένα κοτσίδες, τα πολύχρωμα ρούχα του, τους συνδυασμούς φούστα – παντελόνι- σκισμένο Τ-shirtαξεσουάρ από στρατιωτικές και εθνικές στολές. Κι έτσι ο Μπόι Τζορτζ απέκτησε και κοινό που τον ακολούθησε μέχρι την γκαρνταρόμπα του. Και το 2006, μεταξύ κοινωνικής εργασίας για κατοχή ναρκωτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να δείξει με άλλον τρόπο το αντισυμβατικό πνεύμα του.

Βρήκε λοιπόν τον σχεδιαστή Μάικ Νίκολς και από κοινού δημιούργησαν τη συλλογή Β-Rude, η οποία ταξίδεψε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και απέσπασε την προσοχή της ηλεκτρονικής έκδοσης της αγγλικής Vogue.

ΙΝFΟ

Ο Μπόι Τζορτζ παρουσιάζει τη συλλογή του Β-Rude απόψε στις 22.00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού. Πληροφορίες στα τηλ. 210-

9211.013-4.

«Δείχνουν πως είναι πλούσιοι»


«Τα ρούχα αποτελούν μία διάλεκτο για να εκφράσεις άμεσα τη στιγμή και ό,τι συμβαίνει στο παρόν» λέει ο Μπόι Τζορτζ. «Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για την ακριβή μόδα, είναι μία μόνο πλευρά. Το κάνουν εκείνοι που θέλουν να δείξουν ότι είναι πλούσιοι. Για μένα τα ρούχα είναι μία διάλεκτος για να δείξω ότι δεν ανήκω πουθενά. Και δεν με απασχολεί αν είναι ωραία. Με ενδιαφέρει να προκαλούν την αντίδραση του κόσμου». Που σημαίνει ότι καρφιτσώνει με παραμάνες τα πανκ κατάλοιπα του μουσικού του ξεκινήματος στα Τ-shirt, τις ζέρσεϊ φόρμες, τα χρυσά νάιλον σατέν παντελόνια, ντύνοντας αγόρια και κορίτσια.