ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΞΗΣΗΣ των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος έθεσε εμμέσως πλην σαφώς, για μία ακόμη φορά (από την Κοζάνη, όπου περιοδεύει) ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το τοπικό σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ, «Σπάρτακος», ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των δικτύων διανομής και μεταφοράς στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι θα απαιτηθούν 900 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο, όπως είπε «πρέπει να ζητηθεί από την Πολιτεία και από τους καταναλωτές». Παρ΄ ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει συμφωνήσει να «παγώσει» για 6 μήνες ο διαμελισμός της επιχείρησης σε θυγατρικές- ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων- ο κ. Αθανασόπουλος επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι «δεν πρέπει να μας φοβίζει ο νομικός διαχωρισμός της εταιρείας, καθώς παρόμοιες πρακτικές εφαρμόσθηκαν με επιτυχία και στο εξωτερικό» και φέρνοντας ως παράδειγμα τη γαλλική ΕdF. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Αδαμίδης, προέβλεψε ότι εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια της διοίκησης να κλείσουν παλαιές λιγνιτικές μονάδες στην περιοχή, θα χαθούν 3.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε η δυτική Μακεδονία να γίνει Μαντούδι».

Κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ δεν ήταν ιδιαίτερα «θερμός» όσον αφορά την αναστολή του προγράμματος, την υλοποίηση του οποίου χαρακτήριζε βέβαιη στους αναλυτές που ενδιαφέρονται για τη μετοχή της ΔΕΗ. Υποχώρησε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ύστερα από παρεμβάσεις αρμόδιων υπουργών προς τη διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμμάτισε η ΓΕΝΟΠ. Το κλίμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως σήμερα, για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης όσον αφορά το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων, καθώς αναμένεται συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ με τον κ. Αθανασόπουλο.