ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ λευκώματα, με ερωτήσεις του τύπου «τι εστί έρως;», δεν είναι της μόδας- εδώ και κάποιες δεκαετίες. Αλλά οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να απαντούν σε τέτοιες ερωτήσεις. «Τι εστί Αριστερά;», αλλά και «τι εστί Δεξιά». Αριστερά είναι ο ίδιος και Δεξιά ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος, δηλαδή ο κ. Παπανδρέου, απαντά ο κ. Β. Βενιζέλος. Αν όμως Δεξιά είναι ο Μάνος κι ο Ανδριανόπουλος, τότε ο κ. Κ. Καραμανλής τι είναι;

Αριστερά της Δεξιάς; ΄Η Δεξιά της Αριστεράς;

Ο κ. Παπανδρέου τα λέει παπανδρεϊκά- Αριστερά είναι ο ίδιος, το κόμμα του και μερικοί φίλοι εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Αλ.

Αλαβάνος, με τους οποίους θα συνεργαστεί μόλις λήξει η εκκρεμότητα της εκλογής του. Και Δεξιά είναι ο κ. Καραμανλής και ο κ. Βενιζέλος- αν ο εσωκομματικός αντίπαλος είναι πιο δεξιός από τον κ. Καραμανλή, δεν διευκρινίζεται προς το παρόν.

Ο καθρέπτης λέει αλήθεια

ΑΝΑΛΟΓΕΣ είναι οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Γιατί θα ζήσουν καλύτερα οι Έλληνες αν τους προτιμήσουν; Κατ΄ αρχήν, απαντούν και οι δύο, διότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ- το οποίο πάντως δεν επιδοκιμάστηκε στις εκλογές. Αν όμως και οι δυο τους ετοιμάζονται να εφαρμόσουν το ίδιο πρόγραμμα, ποια είναι η πολιτική τους διαφορά; Ο κ. Παπανδρέου είναι ξεκάθαρος, ως προς αυτό: Ο ίδιος δεν στηρίζεται από συμφέροντα, όπως ο αντίπαλός του. Αλλά και ο κ. Βενιζέλος είναι επίσης ξεκάθαροςσε αντίθεση με τον αντίπαλό του, ο ίδιος δεν στηρίζεται από συμφέροντα…

Και τι εστί ανανέωση; Εγώ είμαι η ανανέωση, απαντά αφοπλιστικά ο κ. Βενιζέλος, έχοντας συμπληρώσει ένα δέκατο του αιώνα ως υπουργός. Η ανανέωση είμαι εγώ και οι δικοί μου απαντά ο κ. Παπανδρέου, ένας από τους παλαιότερους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κι αν τους ρωτήσεις γιατί να μην ψηφιστεί ο άλλος, η απάντηση μάλλον είναι αυτονόητη: Επειδή μου μοιάζει, θα πουν κατά πάσα πιθανότητα και οι δύο!