ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ λευκώματα, με ερωτήσεις του τύπου «τι εστί έρως;», δεν είναι της μόδας- εδώ και κάποιες δεκαετίες. Αλλά οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να απαντούν σε τέτοιες ερωτήσεις. «Τι εστί Αριστερά;», αλλά και «τι εστί Δεξιά». Αριστερά είναι ο ίδιος και Δεξιά ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος, δηλαδή ο κ. Παπανδρέου, απαντά ο κ. Β. Βενιζέλος. Αν όμως Δεξιά είναι ο Μάνος κι ο Ανδριανόπουλος, τότε ο κ. Κ. Καραμανλής τι είναι;

Αριστερά της Δεξιάς; ΄Η Δεξιά της Αριστεράς;

Ο κ. Παπανδρέου τα λέει παπανδρεϊκά- Αριστερά είναι ο ίδιος, το κόμμα του και μερικοί φίλοι εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Αλ.

Αλαβάνος, με τους οποίους θα συνεργαστεί μόλις λήξει η εκκρεμότητα της εκλογής του. Και Δεξιά είναι ο κ. Καραμανλής και ο κ. Βενιζέλος- αν ο εσωκομματικός αντίπαλος είναι πιο δεξιός από τον κ. Καραμανλή, δεν διευκρινίζεται προς το παρόν.

Ο καθρέπτης λέει αλήθεια
ΑΝΑΛΟΓΕΣ είναι οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Γιατί θα ζήσουν καλύτερα οι Έλληνες αν τους προτιμήσουν; Κατ΄ αρχήν, απαντούν και οι δύο, διότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ- το οποίο πάντως δεν επιδοκιμάστηκε στις εκλογές. Αν όμως και οι δυο τους ετοιμάζονται να εφαρμόσουν το ίδιο πρόγραμμα, ποια είναι η πολιτική τους διαφορά; Ο κ. Παπανδρέου είναι ξεκάθαρος, ως προς αυτό: Ο ίδιος δεν στηρίζεται από συμφέροντα, όπως ο αντίπαλός του. Αλλά και ο κ. Βενιζέλος είναι επίσης ξεκάθαροςσε αντίθεση με τον αντίπαλό του, ο ίδιος δεν στηρίζεται από συμφέροντα...

Και τι εστί ανανέωση; Εγώ είμαι η ανανέωση, απαντά αφοπλιστικά ο κ. Βενιζέλος, έχοντας συμπληρώσει ένα δέκατο του αιώνα ως υπουργός. Η ανανέωση είμαι εγώ και οι δικοί μου απαντά ο κ. Παπανδρέου, ένας από τους παλαιότερους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κι αν τους ρωτήσεις γιατί να μην ψηφιστεί ο άλλος, η απάντηση μάλλον είναι αυτονόητη: Επειδή μου μοιάζει, θα πουν κατά πάσα πιθανότητα και οι δύο!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από