Δεν είναι μόνο το κρασί του Μπορντό που περιέχει τις πολύτιμες για την υγεία αντιοξειδωτικές ουσίες. Εκχύλισμα του φλοιού των πεύκων, που αναπτύσσονται στην ίδια περιοχή, περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες πριν προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό. Βοηθά παράλληλα σε αρκετές ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος ενώ διατηρεί το δέρμα ελαστικό.


Περίπου 120 άνθρωποι ετοιμάζονται να μεταφερθούν στο Μπορντό και συγκεκριμένα στον αμπελώνα RauzanSegla τις επόμενες μέρες για την συγκομιδή των σταφυλιών. Είναι η περιοχή όπου από την καλλιέργεια μέχρι το κλάδεμα και τη συγκέντρωση των καρπών, η διαδικασία ελέγχεται προσεκτικά, αλλά χρησιμοποιούνται όσο λιγότερες χημικές ουσίες είναι δυνατόν. Φέτος, ήταν μια χρονιά χωρίς ράντισμα. Αν και οι μύκητες θα μπορούσαν να είχαν κάνει σημαντική ζημιά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, αναμένεται μια αρκετά καλή σοδειά. Όπως και νά΄ χει, όμως, το κρασί που θα παραχθεί θα πίνεται

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ

Η ουσία Ρycnogenol βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των τοιχωμάτων των αρτηριών και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα

με ευχαρίστηση τα επόμενα χρόνια, είτε συνοδεύοντας τα γεύματα φίλων είτε για λόγους υγείας.

Μελέτες που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο στο Γιορκ, επιβεβαίωσαν την αξία της κατανάλωσης κρασιού- σε λογικά πλαίσια- για την υγεία. Και το Μπορντό εντάσσεται στις περιοχές που δίνουν τις καλύτερες παραγωγές. Εκτός από κρασί, όμως, σε αυτήν τη γωνιά της Νοτιοδυτικής Γαλλίας παράγεται και κάτι άλλο, εξίσου ωφέλιμο για την υγεία αλλά λιγότερο γνωστό.

Τα μαγικά οξέα

Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τους αμπελώνες, η επεξεργασία του φλοιού των πευκόδεντρων βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη. Είναι μια διαδικασία που κρατά αιώνες. Το δάσος που αποτελείται από γαλλικά θαλάσσια πεύκα, δημιουργήθηκε κατά τις ημέρες του Ναπολέοντα του ΙΙΙ της Γαλλίας, στα μέσα του 19ου αιώνα και είναι σήμερα το πιο μεγάλο δάσος της Ευρώπης. Ο φλοιός των συγκεκριμένων δέντρων χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στη γεωργία, ωστόσο πρόσφατα οι ειδικοί ανακάλυψαν πως κρυμμένη κάτω από τον κόκκινο φλοιό, υπάρχει μια μοναδική σύνθεση σε αντιοξειδωτικά, τα οποία περιέχουν προκυανιδίνη- της ομάδας των βιοφλαβονοειδών (ομάδα φλαβονοειδών που βρίσκονται στη φύση)- και άλλα οργανικά οξέα. Αυτά είναι γνωστά με το όνομα Ρycnogenol. Κάποια από τα ίδια αντιοξειδωτικά που ωφελούν στην υγεία και μπορούν να απορροφηθούν από τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, βρίσκονται επίσης στα αβοκάντο, τις φράουλες, τις μπανάνες και τα σταφύλια και κυρίως στη φλούδα τους. Παρά τις ομοιότητες, όμως, μεταξύ των ωφέλιμων ουσιών που περιέχονται στα φρούτα και τον φλοιό των δέντρων, γεγονός είναι ότι η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο εκχύλισμα Ρycnogenol είναι μοναδική. Από τον φλοιό ενός θαλάσσιου πεύκου ύψους 30 μέτρων, μπορεί να παραχθεί εκχύλισμα αρκετό για ένα μπουκάλι ταμπλέτες.

Τo Ρycnogenol βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των τοιχωμάτων των αρτηριών, και κατ΄ επέκταση μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή των καρδιακών ασθενειών και των εγκεφαλικών επεισοδίων, ενισχύοντας το καρδιαγγειακό σύστημα. Παράλληλα, κατεβάζει την πίεση του αίματος και βοηθά στην ενίσχυση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, διατηρώντας το δέρμα σε καλή κατάσταση.

Το εκχύλισμα που βοηθά τις γυναίκες


● ΤΟ ΡΥCΝΟGΕΝΟL, που εξάγεται από τον φλοιό των θαλάσσιων πεύκων στη Γαλλία, όπως και το κόκκινο κρασί, έχει θετικές επιδράσεις και εκτός του καρδιαγγειακού συστήματος.

● ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ δώρο στις γυναίκες γιατί καταπραΰνει τους πόνους που συνοδεύουν την έμμηνο ρύση.

● ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ από τον πόνο της ενδομητρίωσης και τα συμπτώματα των εμμηνοπαυσια- κών γυναικών.

● ΕΝΙΣΧΥΕΙ την ελαστικότητα του δέρματος και το προφυλάσσει από τις πολλές ρυτίδες, κάνοντάς το πιο λείο.