Η θρησκεία…

… υποσχέθηκε στον άνθρωπο τον παράδεισο, αλλά μονάχα στην άλλη ζωή. Σε τούτη τη ζωή, τουλάχιστον η Καθολική Εκκλησία, μονάχα την κόλαση μπόρεσε να του δώσει χειροπιαστή. «Όλοι οι αιρετικοί είναι καταδικασμένοι και διάφορες τιμωρίες έχουν οριστεί γι΄ αυτούς και τους συνενόχους του», έγραφε τον δέκατο τρίτο αιώνα ο Πάπας Αλέξανδρος Δ΄ στις «Οδηγίες προς τους ιεροεξεταστές».

Εκδορά…

… της επιδερμίδας της κεφαλής, του προσώπου και του σώματος, αποκοπή των θηλών και των μαστών, ψήσιμο στη σχάρα, ανάποδη σταύρωση, αποκοπή των χειρών, διαμελισμός με τροχό, κρέμασμα των γυναικών από τα μαλλιά μέχρι θανάτου, αποκοπή αυτιών και γλώσσας, παράδοση στην πυρά. Η Καθολική Εκκλησία είχε πλημμυρίσει την Ευρώπη με αίθουσες βασανιστηρίων. «Τα βασανιστήρια δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Μαζί με τη Βίβλο, το βιβλίο που είχε τη μεγαλύτερη πέραση και επιρροή ήταν το «Μalleus Μaleficarum» («Σφυρί των μαγισσών»), που περιελάμβανε βήμα προς βήμα οδηγίες για τον βασανισμό «μάγων» και «μαγισσών», γράφει ο Ντέιβιντ Μιλς στο βιβλίο του «Επιστημονικές απάτες και Βίβλος». Από όλες τις τιμωρίες, εκείνη που επέβαλλε η Ιερά Εξέταση σε όσους είχαν παρεκκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά ήταν ίσως η πιο ανατριχιαστική. Οι ιεροεξεταστές επιχειρούσαν να τους επαναφέρουν στον ίσιο δρόμο με το «παπικό αχλάδι» (φωτ.), που είχε τρεις εκδοχές. Το κολπικό αχλάδι χρησιμοποιούνταν στις γυναίκες που είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον διάβολο. Το πρωκτικό αχλάδι προοριζόταν για τους ομοφυλόφιλους. Και το στοματικό για όσους είχαν ανορθόδοξες σεξουαλικές συνήθειες. Με την εισαγωγή του στο στόμα, τον κόλπο ή τον πρωκτό του θύματος, το αχλάδι άνοιγε με τη βοήθεια μιας στρόφιγγας και οι αιχμηρές άκρες του ξέσκιζαν το εσωτερικό του οργάνου με συνέπεια σχεδόν πάντοτε τον θάνατο.

Περισσότερους…

… από ένα εκατομμύριο «οικογενειάρχες» κατέβασε η Καθολική Εκκλησία στους δρόμους της Ρώμης το Σάββατο για να αποτρέψουν την ψήφιση νόμου που δίνει δικαιώματα σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Δεν πρόκειται για νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά για την παροχή κυρίως κληρονομικών δικαιωμάτων. Υπάρχουν περίπου 500.000 τέτοια ζευγάρια στην Ιταλία. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως οι περισσότεροι καθολικοί είναι υπέρ της νομικής ρύθμισης του ζητήματος, όμως η διαδήλωση είχε την υποστήριξη του Βατικανού και των καθολικών επισκόπων.

Οι ομοφυλόφιλοι…

… σήμερα δεν κινδυνεύουν πια να πέσουν θύματα του πρωκτικού αχλαδιού (άλλωστε ο πάπας έχει ζητήσει συγγνώμη urbi et orbi για εκείνα τα εγκλήματα). Πέφτουν όμως θύματα της υποκρισίας της Καθολικής Εκκλησίας και των πολιτικών. Η Καθολική Εκκλησία τούς καταδικάζει, αλλά την ίδια ώρα κάνει τα στραβά μάτια για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται ιερείς της στην Αμερική και αλλού. Και οι πολιτικοί τούς «χαϊδεύουν», γιατί υπολογίζουν στις ψήφους τους, που είναι πολυάριθμες. Επτά αιώνες από τότε που ο Πάπας Αλέξανδρος Δ΄ έδινε τις οδηγίες του προς τους ιεροεξεταστές του, οι ομοφυλόφιλοι παραμένουν οι πιο ευάλωτοι αιρετικοί.