«ΟΧΙ» στην προτεινόμενη χάραξη της επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι στην Ευαγγελίστρια είπε χθες το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Πειραιά. Τόσο ο νομάρχης κ. Μίχας όσο και οι εκπρόσωποι των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Κερατσινίου ζήτησαν άλλη γραμμή από αυτήν που προτείνει η Αττικό Μετρό. Διαφώνησαν επίσης με τη χωροθέτηση των στάσεων.

«Η εταιρεία προτείνει μια σύντομη διαδρομή με λίγες στάσεις που περνά “τύποις” από τον Πειραιά και δεν τον αγγίζει», είπε μεταξύ άλλων ο νομάρχης Γιάννης Μίχας. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνει τη μετατόπιση του σταθμού της Πλατείας Ελευθερίας Κορυδαλλού, διαφωνεί με τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί η στάση στο λιμάνι, ζητά την επέκταση της γραμμής προς το Τζάνειο, το Μεταξά, τη Φρεαττύδα και τη Δραπετσώνα ενώ δεν αποδέχεται την κατασκευή της στάσης «Ευαγγελίστρια» στον χώρο του Γηροκομείου.

Ο νομάρχης τόνισε ότι «ο Πειραιάς για άλλη μια φορά αδικείται. Είναι πυκνοκατοικημένος, αποτελεί την κύρια είσοδο της νησιωτικής Ελλάδας στην Αθήνα, εξυπηρετεί με το λιμάνι του τους κατοίκους ολόκληρου του Λεκανοπεδίου. Ωστόσο το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών του παραμένει ελλιπές. Για τη χάραξη του Μετρό και τις ανάγκες που αυτό καλείται να ικανοποιήσει δεν ρώτησε κανείς τους τοπικούς φορείς», συμπλήρωσε ο κ. Μίχας. Στελέχη της Αττικό Μετρό πάντως έλεγαν χθες στα «ΝΕΑ» ότι «η χάραξη που προτείνεται είναι αποτέλεσμα πολλών μελετών. Ελήφθησαν μεταξύ άλλων υπόψη και οι σχεδιαζόμενες επεκτάσεις άλλων μέσων ώστε να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη. Στα Νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά, για παράδειγμα, θα φτάσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος».