Τη δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης του σπιτιού, του γραφείου ή οποιουδήποτε άλλου χώρου από μακριά, μέσω του γρήγορου Ίντερνετ, προσφέρει από χθες ο ΟΤΕ στους χρήστες του Διαδικτύου.


Η παρακολούθηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε μέσω κινητού τηλεφώνου τρίτης γενιάς που υποστηρίζει τη λήψη και αναπαραγωγή βίντεο.

Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία Conn-Χ View, την οποία διαθέτει επισήμως από χθες ο ΟΤΕ μέσω του δικτύου των καταστημάτων του. Πέραν της παρακολούθησης χώρων εξ αποστάσεως, η ίδια υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί

ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ

Η παρακολούθηση γίνεται με την εγκατάσταση 1-4 καμερών στον χώρο όπου ο ενδιαφερόμενος θέλει να έχει συνεχή εποπτεία

και για τη δημιουργία κλειστών κοινοτήτων χρηστών (communities) του Ίντερνετ, που θα μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεδομένα, όπως βίντεο, εικόνες κ.λπ. Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες. Ειδικότερα, όσον αφορά τους ιδιώτες, θεωρείται ιδανική λύση για εκείνους που θέλουν να εποπτεύουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τα παιδιά τους ή ηλικιωμένοι γονείς. Ακόμη, εξυπηρετεί άτομα που απουσιάζουν μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι τους ή το εξοχικό τους και θέλουν εποπτεύουν το εσωτερικό ή το εξωτερικό των χώρων αυτών και να αισθάνονται ότι υπάρχει ασφάλεια.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες, τους επιτρέπει να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο με εικόνα και ήχο για το τι συμβαίνει σε πολλά διαφορετικά σημεία της επιχείρησής τους ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, θα μπορούν να εποπτεύουν πολλά καταστήματα, να έχουν άποψη για το στοκ στην αποθήκη ή να ελέγχουν το πάρκινγκ της επιχείρησή τους.

Και από το εξωτερικό Συγκεκριμένα, οι χρήστες που διαθέτουν γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ (ΑDSL) μπορούν πλέον ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν ακόμα κι αν βρίσκονται στο εξωτερικό τι γίνεται στο σπίτι τους ή στο γραφείο τους.

Η παρακολούθηση γίνεται με την εγκατάσταση 1-4 καμερών στον χώρο όπου ο ενδιαφερόμενος θέλει να έχει συνεχή εποπτεία. Οι κάμερες αυτές συνδέονται με το μόντεμ της σύνδεσης του γρήγορου Ίντερνετ και μεταδίδουν συνεχώς αυτό που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο (εικόνα και ήχο) μέσω Ίντερνετ. Ο ενδιαφερόμενος χρήστης έχει πρόσβαση στην εικόνα και στον ήχο πληκτρολογώντας απλώς μία διεύθυνση Ίντερνετ.

Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται μέσω e-mail στον υπολογιστή του αλλά και με σύντομο γραπτό μήνυμα στο κινητό του κάθε φορά που κάποια από τις κάμερες εντοπίζει κίνηση μέσα στον χώρο που παρακολουθείται.

Από 5,95 έως 24,99 ευρώ τον μήνα


Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ υπηρεσία παρέχει ακόμα τη δυνατότητα καταγραφής της εικόνας και του ήχου και αποθήκευσής τους στον υπολογιστή του χρήστη. Έτσι ο χρήστης μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία και ώρα αποθήκευσης των βίντεο ή να επιλέγει αποθήκευση μόνο στην περίπτωση ανίχνευσης κάποιας κίνησης. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα αναζήτησης των αποθηκευμένων βίντεο.

Η συνδρομή για την υπηρεσία Conn-Χ View αρχίζει από 5,95 ευρώ τον μήνα έως 24,99 ευρώ (με ΦΠΑ) ανάλογα με τον αριθμό των καμερών που επιθυμούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες και τη χρονική διάρκεια ισχύος της υπηρεσίας (π.χ. εξάμηνο πακέτο, ετήσιο, αορίστου χρόνου κ.λπ.).

Αντίστοιχα, ο εξοπλισμός του Conn-Χ View (κάμερα)

αρχίζει από 35 ευρώ.