Σε συναγερμό έχει τεθεί και πάλι η Ρηγίλλης, καθώς ένας αστυνομικός φρουρός βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε παράνομες δραστηριότητες.


Προτού καλά καλά κοπάσει το σκάνδαλο από την υπόθεση του οδηγού του βουλευτή Φθιώτιδας Ηλία Καλλιώρα, εμφανίζεται περίπου ίδια υπόθεση με τον φρουρό του βουλευτή Χανίων Στέλιου Νικηφοράκη. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ εμφανίζεται να ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και πώληση προστασίας- για να το πούμε κομψά. Ο προηγούμενος, ο οδηγός του κ. Καλλιώρα, συνελήφθη ως εγκέφαλος της ληστείας σε χρηματαποστολή του καζίνου της Πάρνηθας.

ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ οι μόνοι πονοκέφαλοι για τη Ν.Δ., δεν θα είχαν μεγάλο πρόβλημα- αλλά δεν είναι οι μόνοι. Διότι πέρα από τους φρουρούς των βουλευτών η Ρηγίλλης έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα Βουλγαράκη, καθώς ο μεν κ. Τατούλης κατηγορεί τον διάδοχό του στο υπουργείο Πολιτισμού ότι συνδιαλέγεται με «μουσείο αρχαιοκαπήλων»- εννοώντας το Γκετί- ενώ και αρκετοί άλλοι γαλάζιοι ψέγουν τον κ. Βουλγαράκη για τους εν γένει χειρισμούς του στο θέμα Τατοΐου.

Η ΤΡΙΤΗ και φαρμακερή για την κυβέρνηση προήλθε από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος θεώρησε καλό να προσέλθει στην εκλογική περιφέρεια του πολιτικού του προϊσταμένου Σάββα Τσιτουρίδη και να κάνει λόγο για «λαμόγια του ΠΑΣΟΚ». Όπως ήταν φυσικό η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα αλλά ο χαμένος της υπόθεσης ήταν μάλλον ο κ. Τσιτουρίδης που καπελώθηκε κανονικότατα από την αισθητική Γιακουμάτου!

ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, βέβαια, συμβαίνουν και άλλα σουρεαλιστικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα 4.000

κακουργήματα καθυστερούν να εκδικαστούν περίπου 7 με 10 χρόνια και έτσι οι υπαίτιοι τιμωρούνται με πολύ ελαφρύτερες ποινές, αφού ο χρόνος έχει αμβλύνει τις εντυπώσεις. Είναι αυτό που λένε οι ολέθριες συνέπειες από την καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης.

ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ πλέον μέτωπο της παιδείας σημειώθηκε ακόμη μια διάσπαση. Εν όψει της συνόδου των πρυτάνεων, το ερχόμενο Σάββατο, οι πρυτάνεις των «μικρών» πανεπιστημίων εμφανίζονται να διαφωνούν με την πρόταση των τεσσάρων «μεγάλων» περί εξάμηνης αναβολής στην ψήφιση του νόμου- πλαισίου. Όχι, λένε, καλύτερα τώρα, η αναβολή απλώς συντηρεί την αναταραχή στην παιδεία και το ζήτημα είναι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Η ΕΙΔΗΣΗ της ημέρας ωστόσο προέρχεται από την Ουάσιγκτον που έζησε μέρες του πολέμου του Βιετνάμ. Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν κατά του πολέμου στο Ιράκ, με την Τζέιν Φόντα παρούσα όπως και τότε και… με την ίδια μουσική!