Τον Άντονι Σέριτς θέλει να πάρει στην Ουντινέζε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι! Ο Ιταλός προπονητής, που πρόσφατα ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας του Φρίουλι, έχει εντοπίσει κενό στην αριστερή πλευρά της άμυνας και σύμφωνα με τα ιταλικά sites επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Κροάτη, τον οποίον είχε φέρει στον Παναθηναϊκό πριν από ενάμιση χρόνο. Παράλληλα, οι Ισπανοί (εφημερίδα «Αs») θεωρούν ότι η πόρτα του Μπαγέστα δεν έχει κλείσει οριστικά για τον ΠΑΟ, αν και η πρότασή του υστερεί. Ενοχλήσεις στο γόνατο ένιωσε ο Βίκτορ Σάντσεθ και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του μεθαύριο κόντρα στον Πανιώνιο. Η καλή σχέση του «Μάλε» με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» από το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν αρχίσει

ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Οι ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατο ο Βίκτορ Σάντσεθ δεν του επέτρεψαν να προπονηθεί και ακολούθησε θεραπεία

να συζητούν με ομάδες για την παραχώρηση του 28χρονου ποδοσφαιριστή, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια σε περίπτωση που υποβληθεί επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε αναζήτηση αριστερού μπακ ή κεντρικού αμυντικού, καθ΄ ότι ο Άντονι Σέριτς, που ακολούθησε χθες θεραπεία και ο Φίλιππος Δάρλας, που έκανε ατομικό πρόγραμμα, αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών (όχι σοβαρών) και αναμένεται να επιστρέψουν σε περίπου 10 ημέρες.

Αν η πρόταση που θα έρθει για τον διεθνή Κροάτη είναι καλή από οικονομική άποψη, αφού οι «πράσινοι» είχαν δαπανήσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν για τρία χρόνια (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2008), είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος για την απόκτηση του Νίκου Σπυρόπουλου ή άλλου δυναμικού αριστερού μπακ. Το συμβόλαιό του ανέρχεται σε περίπου 600.000 ευρώ τον χρόνο. Σε περίπτωση παραχώρησής του, θα ήταν ρίσκο να προχωρήσουν οι «πράσινοι» με τον Φίλιππο Δάρλα και τον Σωτήρη Λεοντίου- που τον τελευταίο καιρό αγωνίστηκε αναγκαστικά ως αριστερό μπακ- μέχρι το τέλος της σεζόν, με δεδομένο ότι και τα παιχνίδια στις τρεις διοργανώσεις είναι πολλά. Εκτός κι αν ο Βίκτορ Μουνιόθ θελήσει για άλλη μια φορά να κάνει την έκπληξη, με την προώθηση του διεθνούς με την Εθνική Ομάδα Νέων Νίκου Μπουτζίκου, τον οποίο έχει ξεχωρίσει στις ακαδημίες του ΠΑΟ.

Ο Μαλεζάνι πιστεύει πως ο Σέριτς δεν θα αργήσει να προσαρμοστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού παλαιότερα είχε αγωνιστεί στις Μπρέσια, Βερόνα, Πάρμα και Λάτσιο. Από την τελευταία μάλιστα κατέληξε στον Παναθηναϊκό – προσωπική του επιλογή. Να σημειώσουμε ότι από το τμήμα σκάουτινγκ της Ουντινέζε, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Μαλεζάνι, είχαν ήδη ξεχωρίσει και μάλιστα βάζοντάς του υψηλό βαθμό τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ποδοσφαιριστής, που θεωρείται πολύ σημαντικός αυτήν τη στιγμή για την «πράσινη» επίθεση.

Ο ΣΑΛΒΑ

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά δεν υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη, αν και η εφημερίδα «Αs» υποστηρίζει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Μάλαγα να παραχωρήσει τον Σάλβα Μπαγέστα, με τον Παναθηναϊκό να είναι μία από τις υποψήφιες ομάδες, όπως και η Λεβάντε, που θεωρείται φαβορί. Ο προπονητής του μάλιστα επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ώρες είναι πιθανό να αποχωρήσει ο 31χρονος επιθετικός. Ο Πολωνός Ματούσιακ, που είχε προταθεί στον ΠΑΟ βρίσκεται κοντά στην Παλέρμο.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΒΙΚΤΟΡ

Στο μεταξύ, οι ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατο ο Βίκτορ Σάντσεθ δεν του επέτρεψαν να προπονηθεί και ακολούθησε θεραπεία, μαζί με τους Κώτσιο, Σέριτς, Τσίγκα. Ο Ισπανός τον τελευταίο καιρό έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με αποτέλεσμα ο προπονητής του να τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή. Ο Βίκτορ Μουνιόθ άλλαξε κάπως το χθεσινό πρόγραμμα, δημιουργώντας τρία γκρουπ: το ένα έκανε ασκήσεις κοιλιακών και αλμάτων, ενώ τα άλλα δύο έπαιξαν δίτερμα. Τις τελευταίες ημέρες ο 49χρονος προπονητής έχει μείνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση που δείχνουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του, ενώ και το κλίμα στην Παιανία, παρά την ισοπαλία στην Ξάνθη, είναι εξαιρετικό.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Έκι Γκονζάλεζ και ο Φίλιππος Δάρλας, ενώ δεν προπονήθηκε ούτε χθες ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Κλήσεις για να αγωνιστούν στις εθνικές τους ομάδες, οι οποίες θα δώσουν φιλικά στις 7 Φεβρουαρίου, δέχθηκαν οι: Μίκαελ Νίλσον, Μίκαελ Άντονσον (Αίγυπτος- Σουηδία) και Πιερ Εμπέντε (Καμερούν- Τόγκο).

●●● Η εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» στην Αλβανία κατηγόρησε χθες τους Έλληνες με αφορμή τον Σωτήρη Νίνη: «Ξένα ταλέντα του αθλητισμού τα παρουσιάζουν ως Έλληνες και υψώνουν την ελληνική σημαία σε Ολυμπιάδες. Κλέβουν ταλέντα απο άλλες εθνότητες».